12 Kasım 2015 Perşembe

TOPLUMSAL ETİK DERNEĞİ 2015 YILI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

TOPLUMSAL ETİK DERNEĞİ 
"2015 YILI ÖDÜLLERİ" SAHİPLERİNİ BULDU
Toplumsal Etik Deneği Başkanı
AHMET AKGÜN
2015 Yılı Meslekte Etik Davranışları Teşvik Ödülleri; Yönetim Kurulu Adına Ahmet AKGÜN Başkanlığında Ankara merkezli olarak, kamu yararına hareket eden ve faaliyet gösteren "Toplumsal Etik Derneği'nin" 2015 Yılı "Meslekte Etik Davranışları Teşvik Ödülleri"nde Ödüle lâyık görülenler belirlendi ve ödülleri muhteşem bir törenle sahiplerine verildi  
Ödül'e Lâyık Görülenler ve Aldıkları Ödüller:
1- AHMET ACAR
ODTÜ Rektörü 
Onur Ödülü
2- ALİ COŞKUN 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji (E) Bakanı
Onurlu Duruş Ödülü
3- PROF.DR. ÖMER ÖZKAN 

AKDENİZ Üniversitesi, Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ABD. Öğretim Üyesi
Tıp Bilimi ve Tıp Sanatı Ödülü
4- ÖZGÜR ÖZEL 

Manisa Milletvekili 
İnsan Yaşamına Saygı Ödülü
5- FETHİ YAŞAR 

Yenimahalle Belediye Başkanı 
Yönetici Ödülü
6- HASAN BASRİ BOZKURT 

Hidromek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
İlkeli Sanayici Ödülü
TOPLUMSAL ETİK DERNEĞİ BAŞKANI AHMET AKGÜN'ÜN; 
TÖRENDE YAPTIĞI KONUŞMA METNİ
Sayın Katılımcılar, konuklar ve medyanın değerli temsilcileri;
Ödül törenimizi onurlandırdığınız için teşekkür ediyor ve hoş geldiniz diyorum.
Son 2 yılda; özellikle 2013 Haziran’ında başlayan gezi olayları, 2014 te Soma ve Ermenek maden kazaları, hızla artan kadın cinayetleri ve 8 Haziran 2015 ten beri artan terör nedeniyle bir çok can kaybımız olmuştur. Toplum olarak; etnik ve trafik terörü, bölgemizdeki iç savaşlar, aile cinayetleri, yolsuzluk vb. gibi olayların içinde yaşamaktayız. Mağdurlar büyük acılar çekerken, toplumumuzda yeterince empati yaratamıyor. Trafik terörüne yılda yaklaşık 3bin kişiyi kurban vermekteyiz. Trafikte yol verme yüzünden bile, cinayetler işlenmektedir. Toplum olarak hızlı bir bencillik ve çözülme yaşamaktayız. Yasalara ve kurallara uymamaktayız. Herkesin kendine göre kanunları ve anayasası vardır. Toplumun ruh sağlığı ve dengeleri bozuldu. Herkes; “Nereye gidiyoruz” endişesiyle günü karşılıyor. Ancak;
“KENDİMİZE YAPILMASINI İSTEMEDİĞİMİZ EYLEMİ;
BAŞKASINA YAPIYORUZ.”
Birçoğumuz, ahlakı anlamda bir başkasını yargılıyoruz. Ama başkasının bizi yargılamasını kabullenemiyoruz. Kendi yaptığımız eylemden dolayı “kendimizi yargılamayı” düşünmüyoruz. Hep kendimizin haklı olduğunu zannediyoruz. Onun içinde ülkemizde “hoşgörü ortamı”ve “hoşgörü kültürü” gelişmiyor. Medya organlarına çıkarak; kendimizi hâkim ve savcı yerine koyup, “suçu sabit olmayan” insanları suçlayarak anayasaya, yasalara ve insan haklarına aykırı olarak yargılayabiliyoruz.
Kötülüklerle mücadele etmek ve toplumumu iyiye yöneltmek amacıyla bu derneği kurduk. Bütün kurumlara karşı tarafsızız. Maddi ve organik hiçbir kuruluşla bağımız bulunmamaktadır. Etik değeri olan olaylarda, çözümü ile birlikte görüşlerimizi ilgililer ve kamuoyuyla paylaşmaktayız.  Biz gönüllü bir kuruluşuz. Çıkar gözetmeksizin çalışmaktayız. Etik sorunların giderilmesi, bizim kadar, herkesimi ilgilendirmelidir. Ahlaki, yozlaşma ve çöküntüyü ”terör” kadar tehlikeli görmekteyiz. Bundan dolayı dernek olarak,2004 yılından beri çaba sarf etmekteyiz.
Etik, bütün etkinliklerin ve amaçların yerli yerine konulması; neyin yapılacağı, ya da yapılamayacağının, neyin isteneceği ya da istenemeyeceğinin, neye sahip olunacağı ya da sahip olunamayacağının bilinmesidir. Bir başka ifade ile kişinin;yapacağı, ya da yaptığı eylemi yargılaması bilincidir. Bu bilinç çocuklukta kazandırılmalıdır. Sadece yazmakla, okumakla değil, sosyalleşme sürecinde doğru yaklaşımların pekiştirilmesi ile kazanılır. Önce aile, sonra çevreler ve eğitimle etik davranışlar şekillenir. Etik kurallar, ahlaki açıdan bağlayıcı, kısıtlayıcı ve yol gösterici kurallardır. Bilim, teknoloji ve uygarlıklar değiştikçe etik de evrim geçirmektedir. 
Meslekte etik davranışları teşvik ödülleri belirlenirken; Seçici kurulumuz, ödüle layık görülenlerin yaşamı, meslek onuru ve etik davranış ilkelerine bağlılığını göz önüne alarak seçim yapmıştır. Ödüle layık görülenleri kutluyor, örnek davranışlarının ve çizgilerinin devamını diliyoruz.
TOPLUMSAL ETİK DERNEĞİ BAŞKANI
AHMET AKGÜN 
Saygılarımızla.
İLETİŞİM & BİLİŞİM
03124187527 - Gsm: 05324343232 / 05434092939
2015 Etik Ödülleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder