25 Mart 2015 Çarşamba

Saatler 29 Mart 2015 günü (gece yarısından sonra) saat 03.oo da ileri alınacak?

Saatler 29 Mart 2015 günü saat 03.oo da ileri alınacak
Saatler ne zaman ileri alınacak?
Gün ışığından daha fazla faydalanmak için uygulanan yaz saati uygulamasının uygulamaya geçeceği tarih belli oldu.
Gün ışığından daha fazla faydalanmak için uygulanan yaz saati uygulamasının uygulamaya geçeceği tarih belli oldu. Yaz saati uygulamasının başlaması ile birlikte saatler 1 saat ileri alınacak ve gün ışığından daha fazla yararlanılacak.
Türkiye’de tüm yurtta saatler, 29 Mart Pazar günü saat 03.00′ten itibaren 1 saat ileri alınacak. Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yapılan uygulamaya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, 17 Mart’ta Resmi gazete’de yayımlanmıştı.
Buna göre, Buna göre, saatler 29 Mart Pazar günü 03.00′ten itibaren bir saat ileri, 25 Ekim Pazar günü 04.00′ten itibaren de bir saat geri alınacak.
Resmi gazete’de, Bakanlar Kurulu’nun 09.03.2015 tarihli söz konusu kararının, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 04.03.2015 tarihli ve 93 sayılı yazısı üzerine, 697 sayılı Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanunun 2′nci maddesine göre alındığı kaydedildi.
YAZ SAATİ UYGULAMASI NEDİR?
Yaz saati uygulaması (YSU) herhangi bir ülkede veya bölgede gün ışığından, sabahları daha az, öğleden sonra daha çok yararlanmak üzere, periyodik olarak, saatlerin belirli bir miktarda değiştirilmesidir. Genellikle, bu uygulama kapsamında saatler ilkbahar başlangıcında bir saat ileri, sonbaharda ise bir saat geri alınır. Çağdaş yaz saati uygulaması ilk defa 1895 yılında Yeni Zelandalı bir böcekbilimci olan George Vernon Hudson tarafından önerildi. O günden sonra birçok ülke bu uygulamayı benimseyerek kullanmaya başladı. Bununla birlikte, yaz saati uygulamaları ülkeler arasında farklılık gösterebilir.
Kaynak: CNNT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder