5 Mart 2015 Perşembe

New York’ta kamu okullarında Ramazan ve Kurban bayramları artık resmi tatil

New York’ta kamu okullarında Ramazan ve Kurban bayramları artık resmi tatil

new-york1AMERİKA BÜLTENİ (4 Mart 2015)
New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, Müslümanların Ramazan ve Kurban bayramlarının da kamu okullarının tatil programına ekleneceğini açıkladı. Böylece New York okul bölgesi, ABD’de Ramazan ve Kurban bayramında kamu okulları tatil olan en büyük okul bölgesi olacak. Ramazan ve Kurban bayramı tatili, çocukları kamu okullarında okuyan Müslüman ailelerin yıllardır en büyük talebiydi. New York’un bir önceki belediye başkanı Michael Bloomberg ise, eğitim felsefesi olarak, sadece Müslümanlar için değil bütün öğrenciler için okulların tatil edilmesine karşıydı.
Brooklyn’deki kamu okulu PS/IS 30’da yaptığı açıklamada, ”Müslüman kardeşlerimize verdiğimiz sözü yerine getireceğimizi duyurmak istiyorum. Ramazan ve Kurban bayramlarını, resmi tatil olarak okul eğitim takvimimize ekliyoruz” diyen New York Belediye Başkanı Blasio, kararı, New York’un çoğulcu yapısına saygı gereği aldıklarını söyledi.
New York’taki kamu okullarında eğitim gören her 8 öğrencinden biri Müslüman. Bugüne kadarki uygulamada, öğrenciler, kendi dinlerine ait bayram günlerinde isterlerse izinli sayılıyordu. Ancak bu sürede eğitim devam ettiği için eğitimden geri kalıyorlardı.
New York şehri, Ramazan ve Kurban bayramlarını resmi tatil olarak kabul eden ilk okul bölgesi değil. Michigan eyaletinin Dearborn şehri, Massachusetts eyaletinin Cambridge şehri, Vermont eyaletinin Burlington şehri, Connecticut eyaletinin Waterbury şehri ile New Jersey eyaletinin orta ve kuzey kesimleri, bu her iki Müslüman bayramında resmi tatil yaparak eğitime ara veren okul bölgeleri arasında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder