23 Kasım 2016 Çarşamba

MÜTHİŞ BİR KEŞİF!.. Bilim insanları Dünya'da yaşamın en eski kanıtını 220 milyon yıldan 3.7 milyar yıla çıkaran bir fosil buldular...

DÜNYA’DA CANLI YAŞAM NE ZAMAN BAŞLADI?..
Bilim insanları Dünya'da yaşamın en eski kanıtını 220 milyon yıldan 3.7 milyar yıla çıkaran bir fosil buldular...
Dünya’da yaşam ne zaman başladı? Yıllardır bu soruyu cevaplamak için birçok kazı yapıyoruz ve jeolojik kanıtlar arıyoruz. Küresel ısınmaya teşekkür edelim, çünkü en eski yaşam kanıtını barından fosil bulundu.
WebTekno'nun Futurism'den aktardığı habere göre 220 milyon yıl olduğu kanıtlanabilen Dünya üzerindeki yaşam, bu fosil ile 3.7 milyar yıla çıktı.
Grönland’ın Isua kayalıklarında, araştırmacılar küçük, koni şeklinde, yassı ve katmanlı 4 cm’lik yapılar buldular. Bunlar kayanın yüzeyine yayılmışlardı.
İncelemelerden sonra bilim insanları bunların “stromatolitler” denilen mikroorganizmalar tarafından yapıldığını ileri sürdü. Bu bakteriler genellikle eski kayalarda bulunuyor ve yaşamın doğduğu zamanı, gökyüzünün hala turuncu ve okyanusların yeşil olduğu zamana dek geri götürüyor. Aslında bu keşif 4 yıl önce yapılmış ama şimdi açıklanmasının nedeni, bilim insanlarının bu konuda emin olana dek testlere devam etmesi. New South Wales Üniversitesi’nden Martin Van Kranendonk “Kesinlikle ikna oldum, yaşam bu kadar geri gidiyor” dedi.
Dünya, 3.7 milyar yıl önce cehennemsi bir görüntüye sahipti. Okyanuslar donuk durumdaydı. Dönüş hızı hala çok fazla ve yüzeyi erimiş lavlarla kaplı, çamurumsu bir yapıdaydı. Bu durum bile yaşamı sonlandırabilirdi. Fakat bulunan kanıtlar yaşamın bu ortamda bile var olduğunu bize kanıtlıyor. [Kaynak: WebTekno>Futurism>23 Kasım 2016]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder