17 Ağustos 2016 Çarşamba

CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYINDA: "MİT'TEN ÇARPICI FETÖ BRİFİNGİ"

MİT'TEN ÇARPICI FETÖ BRİFİNGİ
(17 Ağustos 2016 – Ajanslar)
MİT bilgi paylaştı: 'Suikast istihbaratı var 'Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında MİT’in sunumunda ilginç bilgiler paylaşıldığı ortaya çıktı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın da katıldığı toplantıda, FETÖ’ye yönelik yeni bilgiler paylaşıldı. Verilen bilgiye göre, FETÖ mensuplarının hükümet üyelerine karşı suikast olasılığı halen sürüyor, önlemler devam edecek. Siber saldırı konusunda bir girişim, geçen hafta püskürtüldü. Güneydoğu Bölgesinde terörle mücadelede görevli komutanların zaafiyetiyle ilgili çarpıcı örnekler paylaşıldı.
Edinilen bilgiye göre, önceki gün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında, FETÖ ile mücadelede gelinen nokta ve elde edilen bilgilere ilişkin brinfig alındı. MİT başta olmak üzere ilgini bürokratların verdiği brifinglerde ilginç bilgiler paylaşıldı. 15 Temmuz darbe girişiminden önce Güneydoğu Bölgesinde görev yapan komutanların, verilen emirler ve paylaşılan istihbaratların gereğini yapmadığına ilişkin örnekler anlatıldı. Bu durum, FETÖ-PKK işbirliğinin önemli kanıtlarından biri olarak yorumlandı.
PKK’Yİ VURMADILAR İDDİASI
Buna göre, geçen bir yıl içerisinde, PKK’nın lider kadrosunun Kuzey Irak’ta toplantı yapacağı bildirilerek, toplantının yeri, saati ve katılanların isimleri bölge komutanlarıyla paylaşıldı. Buraya operasyon düzenlenmesi konusundaki istihbarat, ilgili komutanlara iletildi. Bölge komutanlarının hiçbir gerekçe göstermeden operasyon yapmadığı öğrenildi. Operasyon yapmayan komutanların tamamının, bugün FETÖ üyeliğinden tutuklu olduğu saptaması da yapıldı. İstihbaratın komutanlara ulaştırıldığına ilişkin resmi belgeler de Bakanlar Kurulu üyeleriyle paylaşıldı.
SEMİH TERZİ VE EKİBİ
Toplantıda, darbe girişimi sırasında özel kuvvetleri basmaya gelen Tuğgeneral Semih Terzi’nin Silopi’de görev yaptığı, ancak darbe günü bir çok üst düzey askerle birlikte, darbede görev almak için Ankara’ya geldiği de anlatıldı. Terzi ve diğer FETÖ’cü komutanların bulunduğu bölgelerde, PKK’ya yönelik bir çok operasyonun, talimatlara rağmen yapılmadığı, Hatay’ın Suriye sınırındaki birliklerin çekilmesinin de FETÖ’cü komutanların talimatıyla olduğu bilgisi paylaşıldı. Genelkurmay ve MİT’in sunumunda, bu ve buna benzer çok sayıda örneğin, terörle mücadelede FETÖ ile PKK’nın işbirliğini ortaya koyduğu analizi yapıldı. 
SUİKAST VE SİBER SALDIRI
Toplantıda, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bu gruptan gelen tehditlerin henüz ortadan kalkmadığı, önlemlerin devam edeceği bilgisi de paylaşıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere hükümet üyeleri, bazı siyasetçiler ve gazetecilere yönelik suikast istihbaratının bulunduğunu, önlemlerin devam edeceğini anlattığı öğrenildi. Devletin bazı kurumlarına siber saldırı tehditinin bulunduğu, bir girişimin de geçen hafta püskürtüldüğü anlatıldı.
MARDİN’DE HEDEF ŞAŞIRTTILAR
Toplantıda, Mardin’in Nusaybin ilçesinde yürütülen operasyonlarda, TSK’nın diğer yerlere oranla daha fazla şehit vermesinin de FETÖ’cü komutanlardan kaynaklandığı, bu operasyonların başındaki isimlerin tamamının şu anda tutuklu olduğu bildirildi. O dönem, dikkatlerin Mardin Valisi’ne yöneldiği ve bilinçli olarak suçlandığı, sorunun kaynağının vali değil, o bölgedeki FETÖ’cü komutanlar olduğunun saptandığı anlatıldı. Brifingde, “Vali dışarda ama kendisini suçlamaya çalışan tüm komutanlar FETÖ’den içerde” ifadesi kullanıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder