18 Ağustos 2016 Perşembe

Devlette otorite boşluğu, Hükümette atalet, zaaf ve görevi ihmal şüphesi!.. Elâzığ'da Hain Saldırı, güvenlik zaafı, istihbarat aczi ve bundan istifade devlete karşı kalkışma...

ELAZIĞ'DA HAİN SALDIRI, BÜYÜK PATLAMA, 
TAAMMÜDEN CİNAYET VE DEVLETE KARŞI KALKIŞMA
DHA |  18 Ağustos 2016 Perşembe
“Kesinlikle ve öncelikle hükümetin, muhtemelen AKP ile kamu kurum ve kuruluşlarının bünyesinde anarşi, terör ve tedhiş, eşkıya örgütü yandaşları; yardım, yataklık, yaltakçı ve istihbarat unsurları var. Bunlar, titizlikle tespit edilip, tıpkı FETÖ’cüler gibi, khk (Kanun Hükmünde Kararname)'ler ile acilen temizlenmedikçe “hükümetin hukuki meşruiyeti” kellem yekûn yok hükmünde demektir…” Zira, devletin var olduğu yerde anarşi, terör-tedhiş, kanunsuzluk ve haksızlık olmaz. Eğer oluyorsa, bu, hükümetin görevi ihmal, derin zaaf, aleni suiistimal, yasa dışı "anarşi, terör ve tedhiş unsuru eşkıyayı" himaye, akıl tutulması malûlu veya ruh hastası "kifayetsiz muhterislerin" ahmakça müsamahası yüzündendir!..  
Son dakika haberleri bu kez Elazığ'dan geldi. Elazığ Emniyet Müdürlüğü yakınlarından patlama meydana geldiği olay yerine çok sayıda ambulansa sevk edildiği duyuruldu. Elazığ Valiliği yetkilileri: "Saldırıda 3 kişi şehit oldu,170 yaralıdan 14'ünün durumu ağır" dedi. Bölgeden gelen son dakika haberlerini anında size ulaştıracağız....
Son dakika haberleri: ELAZIĞ Emniyet Müdürlüğü'ne bu sabah PKK'lı teröristler bomba yüklü araçla saldırı düzenledi,  3 şehit, 100'ün üzerinde de yaralı var. ELÂZIĞ Valisi Murat Zorluoğlu'un açıkalamasına göre; "Şehitlerimiz ilk belirlemelere göre emniyet mensubu.170 yaralıdan 14'ünün durumu ağır".
Malatya yolu üzerindeki, Sürsürü Mahallesi Çayda Çıra Kavşağı'nda bulunan Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı saat 09.20'de yapıldı. Teröristler bomba yüklü aracı kent merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunan 4 katlı Emniyet Müdürlüğü'nün hemen yanındaki otoparka giden yolda infilak ettirdi. Kulakları sağır eden patlamayla Emniyet Müdürlüğü binasının ön cephesi büyük hasar görüp ağaçlar köklerinden sökülürken yerde büyük bir çukur oluştu. Silah seslerinin duyulduğu bölgeye yaralılar için çok sayıda ambulans sevk edildi. 
Patlamanın meydana geldiği bölge güvenlik çemberine alınırken, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı. Sağlık Bakanlığınca, Elazığ'daki terör saldırısı  sonrasında yaralıların hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındığı ve  herhangi bir kan ihtiyacının söz konusu olmadığı belirtildi. 
YOLDA GİDEN ARAÇLAR SAVRULDU, AĞAÇLAR KÖKÜNDEN SÖKÜLDÜ
Malatya yolu üzerindeki, Sürsürü Mahallesi Çayda Çıra Kavşağı'nda bulunan Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne saat 09.20 sıralarında bombalı araçla düzenlenen saldırıda 3 polis memuru şehit oldu, 14'ü ağır olmak üzere 146 kişi ise yaralandı. Patlama sonucu Elazığ Emniyet Müdürlüğü bahçe duvarının dışında yaklaşık 2 metre derinliğinde ve 5 metre çapında bir çukur oluştu. Patlamanın şiddetiyle bahçede bulunan Emniyete ait araçlar alev alarak yanmaya başladı. Patlamayla birlikte emniyet müdürlüğü binasının kapı, pencere ve duvarları yıkılırken, içeride de büyük çaplı tahribata yolaçtığı görüldü. Patlamanın yaşanmasının ardından olay yerine gelen onlarca ambulans, yaralıları kent merkezindeki kamu ve özel hastanelere kaldırarak tedavi altına alındı. Patlamanın etkisiyle Malatya karayolunda ve seyir halindeki onlarca araçlarda büyük tahribatlar oluşurken, orta refüjde dikili bulunan ağaçlar da kökünden söküldüğü gözlendi. Bölgede yanan araçlar söndürülürken polis, olay yerini güvenlik şeridiyle koruma altına aldı.  
VALİLİK AÇIKLADI: 3 ŞEHİT, 14’Ü AĞIR 170 YARALI
Elazığ Valiliği, Emniyet Müdürlüğü önünde meydana gelen patlama yazılı açıklama yaptı. Saldırıda 3 polisin şehit olduğu belirtilirken, 14’ü ağır 170 kişinin de yaralandığının belirtildiği Valilik açıklamasında şunlar yer aldı: "18 Ağustos 2016 tarihinde saat 09.15’te transit minibüs tipi bombalı bir araçla Elazığ İl Emniyet Müdürlüğümüze saldırı düzenlenmiştir. Bomba yüklü araç, Emniyet Müdürlüğünün çevre duvarının dışında patlatılmıştır. Saldırı neticesinde, 3 emniyet mensubu şehit olmuş, 14’ü ağır 170 kişi de yaralanmıştır. Yaralıların tedavileri ilimizdeki değişik hastanelerde devam etmektedir. Olayla ilgili soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir."
Yerel gazeteci: Herkes yere yuvarlandı
Görgü şahidi yerel gazeteci Erol Kara, "Çocuğumu kursa bıraktım iki yüz metre mesafedeyken Emniyet Müdürlüğü’ne patlama oldu. Çok büyük patlamaydı herkes yere yuvarlandı. Şu an emniyetin yanındayım binada çok büyük hasar var. Yaralı çok fazla, ambulanslar taşıyorlar. Yaşamını yitirenlerin de olduğunu sanıyorum" diye konuştu.
DHA muhabiri Şah İsmail Gezici, CNN Türk canlı yayınında "Patlama sesi şehrin birçok noktasından duyuldu. Siyah dumanların yükseldiğini gördük. Çok sayıda yaralı var. Bina harap olmuş durumda, deprem olmuş gibi. Ortalık savaş alanı gibi." dedi. Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Varol Habertük ekranlarında "Patlamaya bombalı araç neden oldu" dedi. Yerel muhabir Fırat Akgün, Malatya istikametinden gelen aracın Emniyet binası önünde infilâk ettiğini aktardı.
YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Başbakanlığın yazısıyla, Elazığ  Emniyet Müdürlüğüne PKK'lı teröristlerce bugün bomba yüklü araçla düzenlenen  saldırıya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini duyurdu.
TOKMAK (RAHMİ TURAN): “Üst akıl”
Hainler yine kan ve dehşet saçtı.
Elazığ, Van ve Bitlis'teki kalleş, ahlâksız, rezil saldırılarda, 4'ü polis, 5'i asker, 2'si sivil ve biri korucu olmak üzere 12 kişi şehit oldu, 85'i polis 200'den fazla yaralı var.
Elazığ'da, 8 ton patlayıcı yüklü minibüsün infilak ettiği yerde yaklaşık 10 metre çapında, 5 metre derinliğinde çukur oluşması, bir kilometre uzaklığa kadar binaların duvarlarının çatlaması, terörün dehşetini gösteriyor.
Terör olaylarının birdenbire alevlenmesi, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin uzantısı gibi görünüyor.
“Biri FETÖ, diğeri PKK… Nasıl olur bu?” diyeceksiniz.
Strateji uzmanlarına göre FETÖ'yü de, PKK'yı da aynı “ÜST AKIL” yönetiyor. Hedefi de Türkiye'yi hizaya getirmek!
Kim bu ÜST AKIL? Uzmanlar isim vermiyor ama CIA örgütünü (Amerika Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nı) işaret ediyorlar.
Dünyadaki tüm kötülüklerin yaklaşık yüzde 80'inde CIA parmağı olduğu belirtiliyor.
FETÖ, PKK, PYD… Aynı kaba pisleyen bu cani örgütleri yöneten “ÜST AKIL” iddiaları yabana atılacak gibi değil.
Amerika gibi dostun (!) olursa,
başın dertten kurtulmuyor!
Daha az göster

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder