14 Haziran 2017 Çarşamba

SON DAKİKA... CHP MİLLETVEKİLİ ENİS BERBEROĞLU TUTUKLANDI

CHP MİLLETVEKİLİ "ENİS BERBEROĞLU" TUTUKLANDI
CHP milletvekili Enis Berberoğlu hakkında son dakika kararı..."MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanması" davasında CHP İstanbul Milletvekili Kadri Enis Berberoğlu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve hakkında tutuklama kararı verildi. Tutuklanan Berberoğlu Maltepe Cezaevi'ne götürülecek. Karar sonrası CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplandı. 'MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanması" davasının 8. duruşması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuksuz yargılanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile gazeteci Erdem Gül katıldı. Yurtdışında olan Can Dündar ise duruşmaya katılmadı.  Son savunmaları alındıktan sonra mahkeme başkanı ara verdi. Daha sonra ise mahkeme kararını açıkladı.
ÖNCE MÜEBBET, SONRA 25 YIL HAPİS...
Mahkeme CHP İstanbul milletvekili Enis Beberoğlu'nun "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal ve askeri casusluk maksadiyla açıklamak" suçunu işlediği gerekçesiyle  önce "Müebbet hapis" cezasına çarptırdı. Mahkeme "cezanın failin geleceği üzerindeki olası etkileri " gözönüne alarak cezada indirim takdirini kullandı. Cezayı 25 yıla indirdi.  Berberoğlu hakkında  tutuklanma kararı da verdi.
BERBEROĞLU TUTUKLANDI 
Mahkeme heyeti, Berberoğlu'nun HTS kayıtları, Can Dündar'ın kitabında geçen  beyanları dolayısıyla işlediğinin sabit olduğu anlaşılan suç dolayısıyla  hükmolunan cezasının haddi itibarıyla, kaçacağı ve saklanacağı hususunda somut  emarelerin bulunması nedeniyle tutuklanmasına kararlaştırdı.Mahkeme heyeti, sanığın kasten işlemiş olduğu suçtan dolayı hapis  cezası mahkumiyetinin sonucu olarak seçme, seçilme ve diğer siyasi haklarını  kullanmaktan yoksun bırakılmasına karar verdi. Hüküm açıklanırken çevik kuvvet polisleri de duruşmada hazır bulundu.  Kararın ardından Enis Berberoğlu , polis tarafından tutuklama işlemlerinin yapılması için adliye binasında bulunan polis merkezine götürüldü. Berberoğlu tutuklandı. 
CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL'ÜN DOSYASI AYRILDI
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, MİT tırlarının durdurulması olayına  ilişkin eski Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmeni Can Dündar, gazetenin  Ankara temsilcisi Erdem Gül ve CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun "silahlı  terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan açılan  dava dosyasının ayrılmasına karar verdi.
BERBEROĞLU'NDAN KARAR SONRASI İLK AÇIKLAMA
Tutuklama kararı sonrası Enis Berberoğlu, adliye koridorunda konuştu. Berberoğlu, "Olmadık bir işten böyle bir mağduriyet yarattılar. Bunu yaratanlar utansın" dedi. Berberoğlu, "Siz beni unutmayacaksınız, ben de sizi unutmayacağım" diye konuştu.
CHP'DEN AÇIKLAMA GELDİ 
CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına ilişkin ilk açıklama CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan geldi. Altay,  "Bu karar muhalefete gözdağı kararıdır. Bu mahkeme kararını milletimizin vicdanına havale ederken, parti genel merkezimizde, CHP Meclis grubumuzda bütün üyelerle birlikte direneceğimizi, demokrasiyi yaşatmak konusundaki  kararlılığımızı da yüce milletimize taahhüt ediyorum" dedi.
CHP YÖNETİMİ VE GRUBU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI
CHP MYK, İstanbul  Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklama kararının ardından Genel Başkan Kemal  Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplandı.  Toplantı, parti genel merkezinde basına kapalı yapılıyor.Kılıçdaroğlu'nun toplantı sonrası açıklama yapması bekleniyor. Öte yandan, kararın ardından CHP TBMM Grubu da olağanüstü toplantıya  çağrılmıştı. Bu toplantı da grup başkanvekilleri başkanlığında Meclis'te  gerçekleştirildi.

1 yorum:

  1. Avrupa Birliği’ne girebilmek için, Romanya ve Avusturya, sırası ile Nicolae Ceauşescu ve Jörg Haider’in kellelerini vermiştir. Sn. ERDOĞAN da alınması gereken kelleleri alıyor! Ne var bunda?

    YanıtlaSil