16 Aralık 2022 Cuma

Dış güçlerle huzur ve güven sağlanmaz

GÖYÇE ZENGEZUR AZERİ TÜRK CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANI DIŞ GÜÇLERLE HUZUR VE GÜVENLİK SAĞLANMAZ

Batı Azerbaycan Göyçe-Zengezur AzeriTürk Devleti Dışişleri Bakanı Mehmet Ali Arslan; 

büyük bir mücadelenin timsali haline gelen Karabağ savaşının hezimetini yaşayan Ermenilerin, bir asır boyunca işgal ettikleri toprakların gerçek sahiplerine geçmesini hazmedemiyorlar. 

Rus Barış Gücünün arkasına sığınarak huzur ve barışın tesis edilmesine karşı çıkmaktalar. 

Dünya kamuoyu da bunu bilmelidir ki, bir bölgede güven ve huzurun mimarları toprakların asıl sahipleriyle gerçekleşmektedir. Tarihte işgalci hiçbir zihniyet, ilelebet işgal ettikleri topraklarda barınamamışlardır. 

Göyçe-Zengezur toprakları da aynı minval üzere artık özgürlüğünü almış ve bu toprakların asıl sahipleri tarafına geçmiştir. 

Azerbaycanlı çevrebilimciler ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) üyelerinin Laçin-Hankendi koridorunda protesto mitingleriyle ilgili olarak bizler de toprağın asıl sahipleri olan ve ata yurduna ayak basmak için yüzyıllardır hasret için de bulunanları destekliyoruz. bu topraklarda huzur ve barışın olmasını istemeyen ve uluslar arası barış anlaşmalarının yapılmasına engel olan Rusya, Fransa, İran gibi dış güçler ve kaos mimarlarını Batı Azerbaycan Göyçe-Zengezur AzeriTürk Göç Devleti olarak şiddetle kınıyoruz.

Batı Azerbaycan Göyçe-Zengezur AzeriTürk Göç Devleti Dışişleri Bakanı Mehmet Ali Arslan; Bizler tarih boyunca kardeşlerimizin yanında olduk ve yine yanında olacağız. Azerbaycan ve Kardeş  Türkiye Cumhurbaşkanlarının siyasetlerini kayıtsız şartsız destekliyoruz. Barış ve huzurun tesisi için bu topraklar, menfaat mimarları olan dış güçlere değil, ata topraklarıyla bir asırdın firakın vuslata inkılabını bekleyin ata toprağının gerçek sahiplerine teslim edilmelidir.

 Kaynak::https://osmanliteskilati.net/haber/goyce-zengezur-azeri-turk-cumhuriyeti-disisleri-bakani-dis-guclerle-huzur-ve-guvenlik-saglanmaz




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder