24 Nisan 2019 Çarşamba

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko Ankara'da


Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko Ankara'da
0
·          
·          
·          
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'yu resmi törenle karşıladı.
Konuk Cumhurbaşkanı Lukaşenko'nun bulunduğu makam aracını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki caddede karşılayan süvariler, protokol kapısına kadar eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lukaşenko'yu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı. İki Cumhurbaşkanının tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı.

Lukaşenko, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı Türkçe, "Merhaba asker" diyerek selamladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.

İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında Erdoğan ve Lukaşenko, merdivenlerde Türkiye ve Belarus bayrakları önünde gazetecilere poz verdi.
Erdoğan ve Lukaşenko, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Törende, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Ankara Valisi Vasip Şahin de yer aldı.



Belarus Hakkında kısa bilgiler

Beyaz Rusya, Belarus ya da resmî adıyla Beyaz Rusya Cumhuriyeti, Doğu Avrupa'da bulunan bir devlet. Eski bir Sovyetler Birliği ülkesidir. Bir Slav devleti olan Belarus'un başkenti Minsk'tir. Komşuları batıda Polonya, kuzeybatıda Litvanya, kuzeyde Letonya, doğuda Rusya ve güneyde Ukrayna'dır. Vikipedi
Telefon kodu+375
Para birimiBeyaz Rusya Rublesi
Nüfus9,508 milyon (2017) Dünya Bankası

Belarus (Beyaz Rusya) eski bir SSCB ülkesidir. 1991 yılında bağımsızlığını kazanmış olan ülke kuzey Avrupa’da yer alırken Polonya, Litvanya, Letonya, Rusya ve Ukrayna ise Belarus komşu ülkelerini oluşturur. Belarus toprakları ana hatlarıyla düzlük ve ovalardan oluşurken denize kıyısı olmayan bir ülkedir. 2005 yılında Birleşmiş Milletlerin yaptığı araştırma neticesinde ise ülke topraklarının % 40’ı ormanlık alanlarla kaplıdır. Yine Belarus topraklarını 3 büyük nehir sularken bunlar sırasıyla Neman, Pripyat, Dinyeper’dir. Dzyarjinkaya Hara ise Belarus’un en yüksek noktasını oluşturur.
Görülmesi gereken bir yer tavsiyesi istenilse, aralarında Belarus’un yahut Beyaz Rusya’nın yer almayacağı mutlaktır. Fakat bütün ışıltılı ve reklam tabelalarıyla kuşatılmış şehirlerden sıkıldıysanız Belarus’u veya Minsk’i bir kere görmüş olmak sizlerin tavsiye listesine dâhil olabilir.
Başlangıçta heyecan verici gelmeyebilir Minsk. Fakat Minsk’le geçirdiğiniz her dakika şehri daha çok sevmenizi sağlayabilir. Örneğin; bir şehir nasıl planlanılmalı sorusunun cevabı belki de Minsk olacaktır. Ulaşım sistemiyle, meydanlarıyla, insan için düşünülmüş parklarıyla insana kendini özel hissettiren türdendir. Sessiz, sakin, kuytu bir ülke Belarus doğası ve yaşam koşulları hakkında ipucu verecektir. Bir yerlere yetişmeye çalışan insanları neredeyse hiç görmeyebilir, ardından trafik sorunu yaşamayacağınız, yollarındaki yürürken ezilme korkusu yaşamayabilirsiniz. Aynı zamanda Minsk, denizi olmayan bir ülkenin ne kadar güzel ve çekici olabileceği yönünde ziyaretçilerini ikna edecek bir şehirdir. Etrafı ormanlarla çevrili ve şehrin içerisinde küçük ormanların olduğu tertemiz havası doğal bir stres kovucudur. Talihsiz durumlar dışında Avrupa’nın en güvenli yeri denilebilir Belarus için. Şöyle ki Belarus’da resmi polisten daha fazla sivil polis vardır. Belarus asayişi hakkında bir veri olabilir bu bilgi. Güvenli ve huzurlu Belarus turu son yıllar da yoğun ilgi görürken ülkeye gelen farklı ülke vatandaşları Belarus doğa ve kent yaşamının tüm olanaklarını keşfetmektedirler. Belarus başkenti Minsk Avrupa şehirleri arasında sessiz ve doğası bozulmamış kentlerden olurken, denizsiz bir şehrin kendine ait gündelik hayatı ilgi çekicidir. Yine Minsk ülkenin kültürel ve bürokratik yüzünü temsil ederken, konserler, sanatsal faaliyetler ve büyük kültürel organizasyonlar yüksek oranda bu şehirde gerçekleşmektedir. Belarus gece hayatı özellikle başkent Minsk’te daha faal bir seyir izlerken, ülkeye gelen yabancı ve erasmus öğrencileri Belarus gece hayatının nüfusundan önemli bir yer kaplamaktadır.
Belarus Şehirleri
Başkent Minsk
Brest
Grodno
Gomel
Mogilev
Vitebsk
Belarus Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Belarus Hava Durumu
Belarus, Kuzey Avrupa’da yer alan ve çoğunlukla soğuk iklimin etkisi altında kalan bir ülkedir. Yılın 75 ile 125 günü arasında değişmek üzere kar yağışı görülebilirken. Nisan ve ekim ayları arası yağışların en yoğun olduğu dönemdir. Ocak ayında sıcaklar en düşük seviyelerde bulunurken temmuz ayında ise sıcaklık en yüksek dönemlerini yaşamaktadır öyle ki, 17 ile 18,5 derecelere kadar sıcaklık yükselmektedir. Ayrıca Belarus hava durumunun ilgi çekici bir diğer yanı ise ülkenin bazı bölgeleri 3 aydan daha fazla bir süre olmak üzere sıfır derecenin altında seyreder.
Belarus Konsolosluğu
Belarus ile Türkiye arasında bulunan ikili ilişki her geçen gün gelişme göstermektedir. Belarus’un Türkiye’de çok sayıda temsilcisi bulunurken en resmi temsilciliği Belarus Ankara Büyükelçiliğidir. Belarus Ankara Büyükelçiliği Belarus’u Türkiye’de hükümetler nezdinde temsil eder. Belarus Büyükelçiliğinin içinde Konsolosluk bölümü bulunurken Belarus vize başvuruları yine Belarus Konsolosluğu’nun yetkisi altındadır. Yine Belarus Fahri Konsoloslukları İzmir, Adana, Bursa ve Antalya’da mevcuttur.
Belarus Vize
Belarus Türkiye’ye vize uygulaması bulunan ülkeler arasındadır. Belarus seyahati olan Türkiye vatandaşlarının Belarus vizesi almaları zorunlu olurken iki ülke resmi pasaport sahibi kişileri ise 90 günü aşmama koşuluyla Belarus vizesinden muaftır.
Belarus Nerede?
Belarus bir Kuzey Avrupa ülkesidir. Rusya, Polonya ve Ukrayna ülkeye en fazla sınıra sahip komşu ülkeler olurken yine Litvanya ve Letonya, Belarus’un konumu hakkında bilgi edinmemizi sağlayacaktır.
Belarus Para Birimi Nedir?

Belarus para birimi Beyaz Rusya rublesidir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder