29 Ekim 2016 Cumartesi

Cumhuriyet Halk Partisi, nihayet Ana Muhalefet Partisi olduğunun farkına vardı!..

CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU: 
‘DARBEYİ YÖNETEN MEHMET DİŞLİ’DİR’
CHP lideri Kılıçdaroğlu darbe girişimiyle ilgili, “Olayı yöneten adam Tümgeneral Mehmet Dişli, TSK’da kıta görevini tamamlamadan Genelkurmay merkeze getirildi. Kimin iradesiyle? Siyasi iradeyle” dedi.
‘DARBEYİ YÖNETEN MEHMET DİŞLİ’DİR’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimini yöneten kişinin tutuklu Tümgeneral Mehmet Dişli olduğunu öne sürdü. Kılıçdaroğlu dün Habertürk TV’de şu iddiaları dile getirdi:
‘DEMEK Kİ BİNALİ BEY HAİN’
Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘FETÖ ile mücadelede yanımda milletimden başka kimseyi bulamadım’ diyor. Demek ki Binali Bey de yoktu. O zaman Cumhurbaşkanının gözünde Binali Bey ne? Hain. Öyle söylüyor ‘milletimden başka kimse yoktu’ diyor. Demek ki AKP grubu da millet değil, Binali Bey de millet değil. Millet olan kim? Sadece kendisine destek verenler.
‘İSİMLER SEÇİLİYOR’
(“Elinizde somut bir bilgi mi var? AK Parti içinde ByLock kullananların FETÖ mensubu olduğunu düşünürsek, AK Parti içinde FETÖ’cü olduğunu mu düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine) Kesinlikle var, vardı da zaten. Bunlar uçaklarla hacca gider gibi Pensilvanya’ya gitmiyorlar mıydı? Onlar konuşuyor, onlar haberleşiyorlardı. O dönemde Fethullah Gülen’in gazete ilanı vardı tam sayfa bütün gazetelerde, baksınlar kimlere teşekkür etmiş orada. ByLock kullananların çözülen isimleri, seçilerek savcılığa gönderiliyor.” (“AK Parti içerisinden bir takım kişilerin ByLock kullandığı bilinmesine rağmen isimleri savcılığa bildirilmedi mi?” sorusuna) “Evet bildirilmiyor. Programı, yazılımı çıkarsın bağımsız bir kuruluşa versin. Bağımsız bir kuruluş yayınlasın.”
HAZIRLAYAN İRADE
“Türkiye bilinerek ve bilinçli bir şekilde darbe ortamına hazırlandı. Neden diyeceksiniz? Mehmet Dişli yani olayı yöneten adam Mehmet Dişli, TSK’da kıta görevini tamamlamadan Genelkurmay merkeze getirildi, kimin iradesiyle siyasi iradeyle. Özel bir daire oluşturulur orada kalması için sonra terfi eder, terfi edince o daireden ayrılması ve kıtaya gitmesi lazım. Tekrar değiştirilir, terfisine uygun daire tekrar orada tutulur. Sırf ‘Genelkurmay Karargahında kalsın’ diye ve Mehmet Dişli bu darbeyi yöneten kişidir. Mehmet Dişli’yi Genelkurmay Karargahında tutan siyasi irade, Türkiye’yi darbeye bilinçli olarak hazırlayan iradedir. Bu kadar açık.”
‘İADE ETMEYİN ANLAMI TAŞIYOR’
FetHullah Gülen’in iade sürecini nasıl değerlendirdiğine ilişkin bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, iade edilmesi gerektiğini ancak Amerika’ya gönderilen 180 dosyanın “iade etmeyin” anlamı taşıdığını ileri sürdü. Gülen’in iadesi konusunda darbe sürecine ilişkin hazırlanacak iki dosyanın yeterli olabileceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Siz yüzlerce dosya gönderiyorsanız o ‘göndermeyin’ demektir. Yüzlerce dosyanın oturulup önce İngilizceye çevrilmesi lazım ve bu uzun bir süreçtir” dedi.
‘160 MİLİTAN DEMİŞTİM...’
Türkiye’de yargı bağımsızlığı olmadığını ve bunu yok edenin bizzat yargının kendisi olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, “Yargıtaya 160 Fethullahçı atandığı zaman isyan eden tek kişi benim. Grup toplantısında çıkıp dedim ki ‘Siz yargıtaya 160 militan atadınız’ dedim. Dönemin başbakanı, adalet bakanı hepsi beni suçladılar. Şimdi ben mi haklıyım onlar mı haklı?” dedi.
Kardeşi 'FETÖ'den tutuklanan AKP'li Şaban Dişli hakkında "İş adamını 'FETÖ'den hapse attırmakla tehdit etti" iddiası: "Valiyle, savcıyla yakınlığımı biliyorsun"
[BASIN: 09 Eylül 2016]
15 Temmuz’daki darbe girişiminin baş aktörlerinden biri olduğu belirtilen Tümgeneral  Mehmet Dişli’nin ağabeyi AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli memleketi Sakarya'da işadamı Yusuf Elturan ile mahkemelik oldu. 11 yıl AKP il başkan yardımcılığı yapan Elturan, Dişli hakkında tehdit iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Elturan, suç duyurusunda Dişli’nin kendisini 'FETÖ’den içeri attırmakla tehdit ettiğini ileri sürerek, dosyaya Dişli’nin ses kaydını koydu.
15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminde önemli rol oynayan ve TSK'dan atılan Tümgeneral Mehmet Dişli ile ilgili sosyal medyada paylaşımda bulunan Sakaryalı işadamı Yusuf Elturan, darbeci generalin kardeşi olan AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin kendisini tehdit ettiği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, “Dişli bana ‘Neden böyle bir şey paylaştın, vali ve savcı ile yakınlığımı biliyorsun. FETÖ terör örgütü ile ilişkilendirip seni içeriye aldıracağım' dedi” ifadesine yer verdi. İşadamı, tehditle ilgili ses kaydını da şikayet dosyasına koydu.
"VALİYLE, SAVCIYLA YAKINLIĞIMI BİLİYORSUN"
Serdivan Polis Merkezi Amirliği'ne ifade veren işadamı Elturan'ın suç duyurusu şöyle: 
“Kendime ait Facebook sayfamdan gazeteci yazar Süleyman Özışık'ın başkaları tarafından paylaşılan ve benim görüp de paylaşmak istediğim sesli makalesini paylaştım. Aradan 1 gün geçtikten sonra telefonumun rehberimde kayıtlı bulunan Sakarya Milletvekilimiz olan Şaban Dişli, kullanmış olduğum 533 525….. nolu telefonumu 532 246….. nolu telefondan aramış, duymamışım. Daha sonra ben kendini aradım. Bana paylaştığım sesli makale ile ilgili bana ‘neden böyle bir şey paylaştın, vali ve savcı ile yakınlığımı biliyorsun, FETÖ terör örgütü ile ilişkilendirip seni içeriye aldıracağım' dedi." Serdivan'da 500 kişi çalıştıran büyük bir müteahhit olduğunu belirten Yusuf Elturan, daha önce de AKP'de 11 yıl il başkan yardımcısı olarak aktif siyasetin içinde olduğunu söyledi. Dişli'nin tehdidiyle ilgili ses kaydı olduğunu ve bunu savcılığa teslim ettiğini söyleyen Elturan Sözcü’den Veli Toprak’a konuştu: “Geri adım atmam söz konusu değil. Ben AKP'de görev aldığım dönemde FETÖ ile mücadele ettim. 17-25 Aralık'tan sonra bunlar üzerimize geldi. 15 Temmuz darbe gecesi valilik darbeci askerler tarafından işgal edilince her vatansever gibi ben de oraya gittim. Dişli'nin yakın çevresi ona yanlış yaptırıyor.”
OYUNU AKAR BOZMUŞTU
Darbe girişimi gecesi komutanlık katında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın başına silah dayanmasında başrolde olduğu belirtilen yakın çalışma arkadaşı Tümgeneral Mehmet Dişli'nin daha sonra ‘darbecilerden yana değilmiş' gibi bir oyun oynadığı, ancak bu oyunu bizzat Akar'ın bozduğu ortaya çıkmıştı. Akar, rehin tutulduğu Akıncı Üssü'nde kurtarıldıktan sonra Başbakan Binali Yıldırım'la görüşmek için helikopterle Çankaya Köşkü'ne gitmiş, bu sırada helikopterden Akar'la birlikte Dişli'nin de inmesi tartışma yaratmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder