8 Temmuz 2023 Cumartesi

EMEKLİLER UMDUĞU BULAMADI. ÇİLE ÇEKMEYE DEVAM

 

HAYATLARINI ZORLUKLA İDAME ETTİRMEYE ÇALIŞAN EMEKLİLER UMDUKLARINI BULAMADILAR.

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğ’lu Kurban Bayramında 15 bin lira emeklilere ikramiye vereceğim demişti.

 Ancak, çoğu emeklinin inanamadığı Kılıçdaroğlu’na oy vermediklerine de şahit olundu. Emekliler 2 bin lira ikramiye ile Kurban Bayramını geçirdiler.

Emeklilerin tüm umudu artan zamlar karşısında İktidar olan Hükümetin ve bilhassa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emeklileri zorda bırakmayarak, iyi bir zam ile emeklileri enflasyona karşı ezdirmeyeceğiz, umudu idi.

Emekliler 2023 emekli zammı ile umutlarını yitirdiler,

2023 emekli zam oranları kesinleşti,  EYT’liler de hayal kırıklığına uğradı!

Memur, işçi ve Bağ-kur emeklilerinin beklediği zam oranlarını kapsayan yeni torba yasa TBMM’den geçerek kabul edildi.

Böylelikle emeklilere verilecek olan Temmuz zammı kesinleşmiş oldu.

Memur, işçi ve emekliler için zam oranı yüzde 25 olurken EYT’liler üzüldü ve hayal kırıklığına uğradı.

EYT’liler de zam beklentisi içerisinde idiler. Yoğun çabaların ardından toplamda 2 milyon 250 bin kişi EYT’den emeklilik hakkı kazanmıştı. Ancak hem SGK’nun yoğunluğu hem de kapasitenin yetersiz kalması nedeniyle milyonlarca EYT’li ilk maaşını hala alamadı. Maaşlarını alamayan EYT’lilere herhangi bir zam yapılmadı kuşkusu nedeniyle EYT emeklileri sosyal medyada eleştiriler yapmaya başladı.

Haberler.com’un aktardığı habere göre, Memur, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı netleşti. Maaşlara yapılacak zam oranı yüzde 19.77 den yüzde 25’e çıkarıldı. Torba yasa teklifine eklenen madde komisyonda kabul edildi. EYT’liler bu orandan yararlanamayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada,”Yapılabilecek iyileştirmeler hususunda bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. İnşallah önümüzdeki haftalarda gerekli açıklamayı yapacağız” demişti.

Şimdi tüm emekliler Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Belki Cumhurbaşkanımız biz emeklileri enflasyona ezdirmez, kendi kararı ile de bizlere bir kıyak çeker, ben de on puan ekledim, emeklilerin zammı yüzde 35 e çıksın” der diye umutlanmak talar.

Kaynak: sektormedya.com.tr



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder