11 Ekim 2018 Perşembe

FİKRET SEVİNÇ VEFAT ETTİ "DEMOKRATİK PARTİ, ADALET PARTİSİ, DYP VE GÜNCEL DEMOKRAT PARTİ’NİN DAVA VE MİSYON BÜYÜKLERİNDEN FİKRET SEVİNÇ (1955-2018) VEFAT ETTİ "

DEMOKRATİK PARTİ, ADALET PARTİSİ, DYP VE GÜNCEL DEMOKRAT PARTİ’NİN DAVA VE MİSYON BÜYÜKLERİNDEN FİKRET SEVİNÇ (1955-2018) VEFAT ETTİ
[ANKARA: 11 Ekim 2018, Ulusal Ajans]
Fikret Sevinç, 20 Kasım 1955 tarihinde Isparta İli Yenişarbademli İlçesi Gölkonak köyünde; Yöre’de çok sevilen ve sayılan Demokrat Partili, mazbut bir ailenin çocuğu olarak dünya’ya geldi.
İlk ve Orta eğitimini kendi köyünde tamamladı.
Dönemin Isparta Milletvekili (babasının çok yakın, kadim dostu) ve Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Sadettin BİLGİÇ’in ilgi, istek ve tavsiyesi üzerine; Tahsilini devam ettirmek üzere Ankara’ya giderek, Beşevler Turizm ve Otelcilik Okulu’na başladı.
Fikret Sevinç burada bir yandan okuluna davem ederken, diğer taraftan da, önce Adalet Partisi ve müteakiben Ferruh BOZBEYLİ başkanlığında (yeni kurulan) Demokratik Parti’de (Merhum) Sadettin Bilgiç ve Dr. Faruk Sükan ekibinde çalıştı. Mustafa Nevruz Sınacı’nın Genel Başkanı olduğu “Demokratik Parti Gençlik Kolları Teşkilâtı”nda aktif ve yetkin görevler aldı.
Bu süreçte, başta Ispartalılar olmak üzere, Demokratik Parti ve memleketinden dolayı Adalet Partisi içerisinde geniş bir çevrede bilindi. Bilhassa AP-DP camiasının yönetim unsurları ve teşkilâtı nezdinde tanındı, sevildi, sayıldı. Herkesten hürmet gördü. Bütün camiada hürmetle ve muhabbetle anıldı. Bu yakın ilgi, samimiyet “dava ve misyon kalenderlği ortamında” çok değerli hizmetlere vesile oldu. 1973-1976 döneminde Demokratik Parti’de önemli başarılara imza attı.
Demokratik Parti parçalanmaya başlayınca Dr. Sadettin Bilgiç ile tekrar Adalet Partisi’ne döndü. Burada, AP Genel Başkanı, Başbakan ve nihayet Cumhurbaşkanlığı da yapan Süleyman Demirel’in itimad, özel güven ve teveccühüne mazhar oldu. Beyefendi’nin siyaset makamı ve yazıhanesinin müdavimleri arasında yer aldı. Süleyman Demirel hayatı boyunca Fikret Sevinç’i çok sevdi, değer verdi, siyasette ve iş hayatında himaye etti ve yaşadığı sürece korudu. Tıpkı Dr. Sadettin Bilgiç ve AP, DP, DYP ve nihayet tekrar DP erkânının yaptığı gibi onu her fırsatta onurlandırdı.
FİKRET SEVİNÇ, Ankara Beşevler Turizm ve Otelcilik Okulu’ndan mezun olduktan sonra; Ankara’nın en büyük otellerinden olan (Ankara’nın protokol oteli) “STAD OTELİ”nde çalışma hayatına başladı.
Çalıştığı süre içinde Otel’e çok büyük katkılarda bulundu. Yönetimin siyasetle ve önemli siyasetçilerle irtibatını sağladı. Böylece, kendisi’de siyasetle yakın ilgisini rahatlıkla sürdürdü. Otelde çalışırken gerek siyaset, devlet, hükümet ve halk içinde çok geniş bir çevre edindi. Başta Isparta ili, kendi ilçesi ve Köyü olmak üzere; Bütün Türkiye nezdinde kurumlara hizmet, insanlara himmet ve yardım etti.
1999 Yılında saygın Yöneticileri arasında yer aldığı STAD OTELİ’ndan emekli oldu.
Emekli olduktan sonra, daha rahat ve açık bir şekilde aktif siyasete atıldı.
DYP’de MKYK üyeliği yaptı. İki defa Milletvekili adayı oldu.
DYP Demokrat Parti ile birleştikten sonra da da Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı, Isparta Milletvekili adayı oldu. DYP-ANAP-DP birleşme-bütünleşme süreçlerinde “birleştirici, geliştirici ve bütünleştirici” rol oynadı. Bu dönemlerin bütün yönetimleri ile yakın bir işbirliği içinde ve hiçbir karşılık beklemeden “sadece Demokrat Parti dava ve misyonunun” başarısı uğruna “tam bir vefa ve fedakârlıkla” çalıştı. Hiçbir göreve kendisi aday olmadı. Daima, bir boluğu dpldurmak ve bir gediği kapatmak üzere muhtelif yer ve görevlere aday gösterildi.
Bu hoşgörü, gönül dostluğu ve tavezuu yüzünden gönüllerde taht kurdu.
Asla unutulmadı, unutulmayacak. Allah (CC) O’ndan razı olsun.
Evli ve iki Kız Babası olan Fikret Sevinç 10 Ekim 2018 Çarşambagünü; Doğduğu yer olan Isparta Yenişarbademli Gölkonak köyünde 63 yaşında hayata gözlerini yumdu ve aramızdan ayrıldı.
Allah rahmet ve mağfiret eylesin. Nur, huzur ve ışıklar içinde yatsın.
TAZİYE İÇİN TEL: 0 532 799 65 46
(ANKARA: Ulusal Haber & Ulusal Ajans)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder