21 Mart 2017 Salı

Meir Amit İstihbarat ve Terörizm Bilgi Merkezi Açıkladı: BU GÜNE KADAR 10 GENERAL VE TAM 2600 ASKER ÖLDÜ… İRAN’A BÜYÜK ŞOK!

BU GÜNE KADAR 10 GENERAL VE TAM 2600 ASKER ÖLDÜ… 
İRAN’A BÜYÜK ŞOK!
"Meir Amit İstihbaratı ve Terörizm Bilgi Merkezi"nin hazırladığı rapora göre İran, Irak ve Suriye’deki savaşlarda 10’dan fazla generalini ve binlerce askerini kaybetti.
Bölgede devam eden savaşlarda İran Devrim Muhafizları’na bağlı 10 general ile 2603 İran askerinin öldüğü belirtildi.
Söz konusu verilerin kaynağı Meir Amit İstihbaratı ve Terörizm Bilgi Merkezi…
İstihbarat merkezi Beşar Esad rejiminin yanında yer alan ve uzun bir süredir asker desteği sağlayan İran hakkında bir rapor hazırladı. Raporda 6 yıl içerisinde 10'dan fazla generalin öldürüldüğünü İran’ın binlerce asker kaybı verdiği belirtildi. Rapora göre ölen 2603 askerden 511'i İran vatandaşı, 1045'i Hizbullah milisi ve 1047'si Afganistan ve Pakistan'dan Suriye'ye gönderilen Şii milisler…
İran Devrim Muhafızları Komutanlığı bünyesinde Afgan milislerden oluşan Fatimiyyun Tümeni ile Pakistanlı milislerden oluşan Zeynebiyyun Tümeni Suriye'de İran adına savaşıyor.
Dünya medyasında çıkan haberlerde, Suriye'de ölen İranlı askerlerin sayısının çok olmasının İran yönetiminde huzursuzluğa neden olduğu ve Tahran’ın başta İranlı üst düzey komutanlar olmak üzere diğer askeri kayıplar hakkında açıklama yapmadığı akratılmıştı. ((21 Mart 2017)) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder