1 Eylül 2016 Perşembe

Efkan ALA istifa edince, "Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanlığı" Bir zamanlar, suçlanarak mahkemelik olduğu d(Y)p (Demokrat Parti)'de büyük heyecan yarattı!..

ANKARA'DA, HÜKÜMETTE SÜRPRİZ İSTİFA
OHAL’de bir ayı geride bırakan Türkiye’de İçişleri Bakanı Efkan Ala istifa etti. Ala’nın istifasını Başbakan Binali Yıldırım açıkladı. Ala’nın yerine de kabineden bir diğer bakan Süleyman Soylu getirildi.
EFKAN ALA BAKANLIK GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ
Efkan Ala’nın İçişleri Bakanlığı'ndan istifası Ankara’da ‘sürpriz’ olarak karşılandı. Gün içinde Fethullah Gülen ve IŞİD’le bağlantılı okullarla ilgili bir basın toplantısı da düzenleyen Ala'nın görevini bırakacağına dair Ankara kulislerine hiçbir bilgi sızmadı. Ancak AKP’nin eski ve yeni bakanlarıyla bir akşam buluşması yapması beklenen Başbakan Binali Yıldırım resmi programda olmamasına karşın bu buluşma öncesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la bir araya geldi. Erdoğan’la yarım saat görüştükten sonra açıklama yapan Başbakan Yıldırım, Efkan Ala’nın İçişleri Bakanlığı’ndan istifa ettiğini açıkladı. Yerine kabineden bir başka bakanın kaydırıldığına ilişkin kısa bir açıklama yapan Yıldırım, "İçişleri Bakanımız Efkan Ala’nın istifasıyla boşalan bakanlığa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na da Bursa milletvekili Mehmet Müezzinoğlu atanmıştır” dedi. Yıldırım’ın bu kısa açıklamasından hemen sonra Süleyman Soylu ile Mehmet Müezzinoğlu’nun gün içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildiği bilgisi ortaya çıktı.
NEDEN İSTİFA ETTİ?
2003 ve 2004 yılları arasında Batman, 2004-2007 arasında da Diyarbakır valisi olarak görev yapan Efkan Ala, 2007-2013 yılları arasında Başbakanlık müşteşarlığı görevini sürdürdü. Ala, 2013’ten beri de İçişleri Bakanlığı görevini yürütüyordu. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fethullah Gülen’le mücadele kapsamında başlatılan operasyonlar sürerken, 81 ilin 74’ünün emniyet müdürünün Gülen destekçisi olduğunun belirlenmesi üzerine tüm dikkatler Ala’ya çevrilmiş, emniyet müdürü atamalarından onun sorumlu olduğu eleştirileri yapılmıştı. Fethullah Gülen’le mücadele kapsamında TSK başta olmak üzere devletin tüm kurum ve kuruluşlarında binlerce görevli açığa alınırken, hükümette de görevden almalar olup-olmayacağına ilişkin meraklı tartışmalar yapılıyordu. Ala’nın istifasıyla Gülen'le mücadele kapsamında hükümetteki ‘ilk görevden almanın’ da gerçekleştirildiği belirtiliyor. (© Deutsche Welle Türkçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder