28 Mayıs 2016 Cumartesi

Adnan Menderes Demokrasi Platformu Genel Başkanı Ahmet Şerif Bayındır: "27 MAYIS, 14 MAYIS'IN KANLI RÖVANŞIDIR"

27 MAYIS, 14 MAYIS'IN KANLI RÖVANŞIDIR
Genel Merkezi Ankara olan Adnan Menderes Demokrasi Platformu Genel Başkanı Ahmet Şerif Bayındır, 27 Mayıs darbesinin yıldönümü dolayısıyla Kayseri'de yaptığı basın açıklamasında; milli iradenin, eline geçen ilk fırsat olan 14 Mayıs 1950'de şahlandığını, 1946'da hile ile iktidarı gasbedenlerin tarihten silindiklerini ifade ederek, ne yazık ki 14 Mayıs'ın rövanşı, 27 Mayıs'ta idam sehpaları kurularak alınmıştır dedi.
Darbecilerin, hatıralarında; 27 Mayıs 1960'a giden sürecin daha 15 Mayıs 1950'de başladığını itiraf ettiklerini belirten Bayındır, Menderes'in açtığı “millete hizmetkârlık dönemi”ni hazmedemeyen bürokrasinin sivil ve askeri kanatları ne yazık ki demokrasiye tahammül edememişlerdir dedi.
Ahmet Şerif Bayındır devamla, “Şartlar tamam olduğunda ihtilal meşrudur” ve “Sizi ben bile kurtaramam” diyebilen İnönü'nün; 27 Mayıs darbesinin öncesinde teşvikçi, sonrasında ise şakşakçı olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu'nu Partisi adına öncelikle aziz milletimizden özür dilemeye davet eden Bayındır, bu yapılmadan Menderes'in adını anmaya hakkının olamayacağını söyledi.
27 Mayıs cuntacılarının, hemen İsmet İnönü'ye koşarak; "Paşam emirleriniz bizim için Peygamber buyruğudur" dediklerini ifade eden Bayındır; İnönü, evinin balkonundan darbecileri selamlarken; damadı ise attığı sevinç çığlıkları ile oturduğu binayı sarsıyordu dedi.
27 Mayıs darbesi ile tekrar, tek parti devrinin "Millet Devlet içindir" anlayışına dönüldüğünü söyleyen Bayındır Anayasayı ortadan kaldıranların bu günü yıllarca “Anayasa Bayramı” olarak kutladıklarını ifade ederek; milletimiz sivil, demokratik anayasasını eninde sonunda yapacaktır, asıl “Özgürlük ve Anayasa Bayramı”nı işte o zaman kutlayacağız İnşallah diyerek sözlerine devam etti.
Adnan Menderes Demokrasi Platformu Genel Başkanı Ahmet Şerif Bayındır, 27 Mayıs darbesinin tarihimize bir kara leke olarak düştüğünü, önce hukuku katledenlerin, “Sizi buraya tıkan kuvvet böyle istiyor” diyebilen sözde hakimlerle, mahkeme adı altında düzmece bir çadır tiyatrosu kurduklarını; halbuki ortada hiçbir suç olmadığı gibi cezanın da olamayacağını, zaten cezayı verecek mercinin de bulunmadığını belirterek, sandık yoluyla asla iktidar olamayacaklarını bilen malum güruh, darbeden medet ummuş ve asmazsak ilerde tekrar iktidara gelir korkusuyla aziz Menderes'i Şehid etmişlerdir dedi.
Darbeci, cuntacı, vesayetçi zihniyetin uzantıları ile mücadelenin hala sürdüğünü belirten Bayındır, milletin %52 ile Cumhurbaşkanı’nı seçtiğini ve “Ben işin teknik yönünü bilmem, Siz gerekli düzenlemeleri yaparak Bana yetişin” dediğini ifade ederek, gereği elbette yapılmalıdır yapılacaktır diyerek sözünü tamamladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder