5 Kasım 2014 Çarşamba

Anayurt Gazetesi sahibi, Genel Yayın Yönetmeni ve Gazete Sahipleri Sendikası Başkanı “Duayen Gazeteci Naci Alan” vefat etti..

Anayurt Gazetesi sahibi, Genel Yayın Yönetmeni ve Gazete Sahipleri Sendikası Başkanı, Basın Camiasının Çok Sevilen Duayeni Naci Alan vefat etti..
Medya'da abide isim olarak bilinen Gazete sahipleri sendikası kurucu başkanı ve Anayurt Gazetesi sahibi Naci Alan, dün gece (03 Kasım 2014 Pazartesi) Ankara'da vefat etti. Cenazesi, Perşembe günü sabah saat: 09:00'da "Anayurt Gazetesi" önünde ifa ve icra edilecek törenden sonra; Ebedi istirahatgâhına tevdiî edilmek üzere memleketi Çorum'a götürülecek.
NACİ ALAN
Anayurt Gazetesi genel yayın yönetmeni Naci Alan, geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Basın camiasının yakından tanıdığı Alan, gazetecilik aşkı, iyilikseverliği, mütevazılığı ile   ‘Naci Baba’ olarak tanınırdı. Rüzgârlı sokakta, Türk Basını’nın efsane adı ve Yassıada Gazisi, gerçek Millet Vekili Turhan DİLLİGİL ile başlayan gazetecilik hayatını Anayurt Gazetesinin imtiyaz sahibi olarak sürdürdü.
Aramızdan, çok ani, beklenmedik bir şekilde ve zamansız ayrılan Üstat Naci ALAN, ardında birçok anılar, unutulmaz hatıralar, insanlık âlemine dersler ve ibretler bırakarak Rahmet-i Rahman’a yürüdü  
NACİ ALAN
Naci Abi’mizi kaybettik
Naci Alan, 1955 yılında Çorum’un Ortaköy ilçesinde doğdu.
İlk ve ortaokulu Ortaköy ilçesinde, liseyi Amasya, Ticaret Lisesi’nde, yüksek öğrenimi Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde tamamladı.
Yüksek Öğrenimi ile birlikte Ankara Rüzgârlı Sokak’ta çeşitli gazetelerde, değişik görevlerde çalıştı. Evli ve bir çocuk babasıydı.
Anayurt Gazetesi imtiyaz sahibi, (Ankara-İstanbul, Bükreş’te günlük olarak basılan ve her gün Türkiye ve Romanya’daki okuyucuları ile buluşan tek Türk gazetesi) Gazete Sahipleri Sendikası Genel Başkanı, Gazeteciler Dayanışma Vakfı Genel Başkanı ve Genel Müdürü ve Dünya Eğitim, Çevre ve Sağlık Vakfı Genel Başkanıydı.
Merhumun cenazesi  06 Kasım 2014 Perşembe günü; Anayurt Gazetesi önünde, Sabah saat: 09.00'da  (Meşrutiyet Caddesi No: 31/14 – Kızılay /ANKARA adresinde) düzenlenecek törenin ardından; Memleketi Çorum- Ortaköy ilçesi Aşdağul köyünde, ikindi namazını müteakip ebedi istirahatgâhına tevdiî ve teslim edilecektir. (PHA-Haber Merkezi) 
Rahmet-i Rahman'a yürüyen Aziz Dostumuz, Kadim Dava Arkadaşımız; Hak yolunda, Millet hizmetinde; Demokrasi, Adalet, Hukuk ve Hakikat mücadelesi uğruna ömrünü feda eden Naci ALAN'a ALLAH (CC) rahmet ve mağfiret eylesin. Mekânı Cennet, makamı firdevs olsun. Nur, huzur, feyiz ve ışıklar içinde kalsın. Bilvesile öncelikle Kederli ailesi, Değerli mesai arkadaşları ve müstesna ANAYURT Camiası olmak üzere bütün dost, tanıdık, bildik ve meslek arkadaşları ile Türk Milletine sabırlar ve baş sağlığı dileriz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder