2 Şubat 2016 Salı

İFTİHAR EDİLECEK BİR TABLO; "Dünya Şampiyonu Milli Güreşçiler ATO’da"

DÜNYA ŞAMPİYONU MİLLİ GÜREŞÇİLER ATO’DA  
-BEZCİ, “SİZİ OLİMPİYAT ŞAMPİYONU OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ” DEDİ.   
Las Vegas’ta düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’ndan grekoromende altın madalya ile dönen Rıza Kayaalp ile serbest güreşte Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonlukları bulunan Taha Akgül, Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci’yi ziyaret etti. Bezci, Brezilya’nın Rio de Janeiro kendinde düzenlenecek 31. Dünya Olimpiyatlarına katılacak olan Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü sporcusu olan güreşçilere, “İnşallah olimpiyatlarda da iyi bir netice alırsınız. Sizi olimpiyat şampiyonu olarak da görmek istiyoruz. Bunu başaracağınıza inanıyorum” dedi.  İki güreşçinin dünya ve Avrupa şampiyonluklarından bahsederek, Türkiye’nin güreşte yıllardır böyle güzel bir tablo yaşamadığını söyleyen Bezci, “Yaşattıkları başarılardan dolayı kendileriyle gururlanıyoruz” diye konuştu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e sporculara verdiği destekten dolayı teşekkür eden Bezci, Gökçek’in Başkent’te spora ve takımlara önemli destekler sağladığını kaydetti. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ortak çalışmalar yürüttüklerini anlatan Bezci,  yangında enkaza dönen Osmanlı Halk Pazarı’nı birlikte inşa edeceklerini söyledi. “Birlikten kuvvet doğar” diyen Bezci, son dönemde yaşanan terör olaylarına dikkat çekerek, “Milletimizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Şehit haberleri geldikçe ciğerimiz yanıyor. Türkiye Cumhuriyeti bunların üstesinden kolayca gelir” diye konuştu.
-BEZCİ MİLLİ TAKIM FORMASI GİYDİ
ASKİ Spor Kulübü Antrenörü Abdullah Çakmar ise Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Türk güreşinin lokomotifi olduğunu belirterek, “Melih Bey (Melih Gökçek) hem maddi hem manevi olarak bütün varlığını üzerimizde hissettiriyor” dedi. Bezci’ye kendilerini kabul ettiği için teşekkür eden Çakmar, “Sizi her zaman yanımızda görmek isteriz” diye konuştu.
Çakmar daha sonra Başkan Bezci’ye güreşçilerin dünya şampiyonası sırasında giydikleri milli takım formasını hediye etti. Hediye edilen formayı giyerek sporcularla birlikte objektiflere poz veren Bezci, “Güreş bizim ata sporumuz. Benim de güreşe ayrı bir merakım var. Sizleri izliyorum” dedi. Bezci, de Rıza ve Taha’ya seramikten yapılmış vazo hediye etti. Bezci, görüşmenin ardından milli güreşçiler ve beraberindeki heyeti öğle yemeğinde ağırladı. Yemek sırasında güreşçilerin dünya şampiyonluğu elde ettikleri maçların videoları izlendi. Yemeğe ATO Yönetim Kurulu Başkanvekili Koray Güngör Şanal ile yönetim kurulu üyeleri Erdoğan Yıldırım, Ferhat Ertürk, Mehmet Aypek ve Murat Ali Akman da katıldı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder