8 Haziran 2018 Cuma

MUHALİF HABER (CAN ATAKLI) ERDOĞAN ÜÇÜNCÜ BİLE OLABİLİR!..


Çok Kritik ve Şok iddia: Erdoğan üçüncü bile olabilir!
MUHALİF HABERLER
Gündem7-Haziran 2018
Kritik iddia: Recep Tayyip Erdoğan üçüncü bile olabilir!...İşte o iddianın rakamları TELE1 sunucularından Can Ataklı 24 Haziran'da yapılacak erken seçimi bugün Korkusuz gazetesindeki köşesinde değerlendirdi. Ataklı, erken seçime yönelik ''Saraya en yakın şirketler bile göğüslerini gererek 'Erdoğan birinci turda kazanıyor' diyemiyor'' ifadelerini kullanırken, ''Seçimlerde CHP yüzde 32 alırken İYİ Parti 25'i geçebilir. Saadet yüzde 5-6'yı'bulabilir. HDP ise eski oyu yüzde 11- 12'yi alabilir. Bu durumda AKP'nin oyunun 30'un altına inmesi ve hatta üçüncü parti durumuna gelmesi çok şaşırtıcı olmaz'' dedi.
Ataklı'nın yazısından ilgili bölüm şöyle: 
"Anketlerde en çok dikkatimi çeken nokta şu; bir ankette eğer CHP'nin oyu her zaman aldığı kadar ya da biraz üzerindeyse İYİ Parti'nin oyu mutlaka çok düşük. Hatta bazılarında İYİ Parti barajı bile geçemiyor. CHP'nin oyunu düşük gösteren anketlerde ise İYİ Parti biraz daha elle tutulur orana oluşmuş gibi görünüyor. Bunda psikolojik bir etki var gibi geliyor bana. Çünkü herkes biliyor ki önemli olan AKP'nin oy kaybetmesi. Bu nedenle seçmen diyor ki “Tamam da kime vereceğiz?”
İşte bu soru kafaları karıştırıyor ve çaresizlik üretiyor.
Pek çok kişi “CHP'ye oy gitmez” diyor. İYİ Parti'ye gidecek oyların ise azolacağını, Saadet'in ise çok az oy kapabileceğini ileri sürüyor.
Yani sadece ileri sürüyor herkes. Anketlere de bu yansıyor. Çünkü anketçilericevaplama cesareti gösterenler bu konuda renk vermiyor.
Oysa tıpkı 1989'daki gibi beklenmedik bir gelişme yaşanması hiç de yabana atılacak bir görüş değil.
O zaman ANAP'ın oyları başta CHP olmak üzere bütün partilere gitmişti. ANAPbütün bölgelerde gerilerken diğer partilerin hepsi oy almıştı. Şimdi anketlerde CHP'nin yüzde 30'u geçtiği bile görülüyor. Buna karşı İYİ Parti yüzde 8 ile 12 arasında gösteriliyor.
Saadet Partisi ise yüzde 0.7 ile 2.5 arasında gidip geliyor. İddialı gibi görünecek bir şey yazayım.
Seçimlerde CHP yüzde 32 alırken İYİ Parti 25'i geçebilir. Saadet yüzde 5-6'yı'bulabilir. HDP ise eski oyu yüzde 11- 12'yi alabilir. Bu durumda AKP'nin oyunun 30'un altına inmesi ve hatta üçüncü parti durumuna gelmesi çok şaşırtıcı olmaz. Sokakta insanlarla sohbet ederken elbette partilerin alabileceği oylarıgöremiyorum, ama yüz ifadelerinden, coşkularından ve heyecanlarındanşunu çıkarıyorum; AKP bu seçimde beklemediği bir sonuç alabilir. Ağır bir yenilgi yaşayabilir. Zaten bu yenilgiyi yaşarsa bir daha ayağa kalkması da mümkün olmaz. Türkiye normalleşir; yeniden demokrasi dönemi geri gelir hukukun üstünlüğü insan hak ve özgürlükleri en önemli değerler haline gelir.
KAYNAK: http://www.muhalifhaberler.com/kritik-iddia--erdogan-ucuncu-bile-olabilir--5332.html
Ali Koç'tan Erdoğan'ı kızdıracak sözler!..
(Gündem:18 Aralık 2017) Ali Koç: Ülke karpuz gibi ortadan ikiye bölünmüş durumda
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkan adayı Ali Koç, 50 yaşındaki olduğunu belirterek "Ülkemde hiç bu kadar ayrışmayı görmedim. Ülke karpuz gibi ortadan ikiye bölünmüş durumda" dedi.
Ali Koç, YGA Zirvesi'nde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
"Sizin içinizde o kadar değişik tarzdan, eğitimden, disiplinden gelen insan var. Ama yek vücut olarak da aynı kültür aynı değerler ve aynı hedefler üzerinde birleşmişsiniz. Atatürk ne diyor? 'Bütün ümidim gençliktedir.' Bu da doğru. Bugün de öyle olacak, yüzyıllar sonra da öyle olacak. Çünkü bir kurumu, bir partiyi, bir futbol takımını, bir aileyi farklılaştıran içindeki insan sermayesi, kalitesi, yapısı. Dolayısıyla bizim insan kalitemiz, sermayemiz ne kadar iyi olursa ülkemiz de o kadar ileri gidecek.
'SİZ ÜLKENİN ÇİMENTOSUSUNUZ'
Karpuz gibi ortadan ayrışmış vaziyetteyiz. Ben 50 yaşındayım, hayatım boyunca bu kadar ayrışmayı görmedim. Dolayısıyla siz ülkenin çimentosusunuz."
'BİZİ AYRIŞTIRMAK ÇOK KOLAY'
Türkiye'nin 'milli değerlerinin çok olmadığını' savunan Koç, şöyle devam etti: "Yani hangi kesimden gelirseniz gelin altına imza atabileceğimiz değerlerimiz ne yazık ki az. Ne gibi değerlerden bahsediyorum= Türkiye’nin yazılım konusunda ilk 10 ülkeden biri olması veya dünyada sahilleri denizleri en güzel ülke olması, kişi başına düşen ağaç sayısı, 2023 hedefleri gibi dünyanın en önemli ekonomisinden biri olmak gibi hedeflerimiz çok az. Dolayısıyla bizi ayrıştırmak çok kolay."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder