24 Mayıs 2018 Perşembe

SON DAKİKA: "HARVARD EKONOMİ PROFESÖRÜ RODRİK: LİRA İÇİN 3 ÖNLEMDEN BİRİ ALINMAZSA.."

HARVARD EKONOMİ PROFESÖRÜ RODRİK: LİRA İÇİN 3 ÖNLEMDEN BİRİ ALINMAZSA...
1981 yılından bu yana Harvard Üniversitesi'nde ekonomi dalında eğitim veren Prof. Dani Rodrik, dolar/TL kurundaki yükselişle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Rodrik, 3 önlem üzerinde dururken bunlar için "Zehirlerden zehir beğen" dedi. (23 Mayıs 2018 Çarşamba 15:08)
1981 yılından bu yana Harvard Üniversitesi'nde ekonomi dalında eğitim veren Prof. Dani Rodrik, dolar/TL kurundaki yükselişle ilgili bir değerlendirme yaptı. TL'deki serbest düşüşü önlemek için otoritelerin önünde yalnızca üç seçenek olduğunu belirten Rodrik, bunları "Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) rezervlerini tüketmek pahasına dolar satacak", "Faizlerde ciddi bir artış yapılacak", "Sermaye kontrolleri" şeklinde sıraladı. Rodrik, aynı zamanda "Balyoz Davası" kumpasında ismi geçen emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da damadı.
SADECE 3 YOL VAR!..
Söz konusu seçenekler için "Zehirlerden zehir beğen" ifadesini kullanan Rodrik, devamında şunları kaydetti: "Doların yükselişine seyirci kalmak çözüm değil. Zira dolar bazında borçlanmış özel sektörü iflasa götüreceği gibi, enflasyonu kontrolsüz hâle getirecek. Er ya da geç bu önlemlerden biri gerekecek. Bekledikçe maliyet artıyor. Bir not daha; bahsettiğim önlemler dahi krizi ancak geçici olarak durdurabilir. Kamu maliyesi, tasarruf politikaları ve özel sektör finansmanı konsunda ciddi atılımlarla desteklenmeleri gerekecek."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder