1 Mart 2018 Perşembe

ANLAŞILAN, HÜKÜMETİN BU ŞEAMETTEN HABERİ BİLE YOKTU!.. KOBANİ HIYANETİ SIRASINDA BU KEFERE HEP ANKARA'DAYDI. "İlker Başbuğ’dan, Salih Müslim PKK’lı açıklaması"

KORKUNÇ GERÇEK!.. İlker Başbuğ: Salih Müslim'i PKK, 2002'de Suriye'ye Gönderdi
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Çekya'nın yakalayıp serbest bıraktığı Salih Müslim'in, KCK-PKK tarafından 2002'de Suriye'ye gönderildiğini açıkladı. Başbuğ: YPG, PKK'nın koludur, bu kadar basit" dedi. (01 Mart 2018 Perşembe)
Eski Genelkurmay Başkanı İlker BAŞBUĞ, PYD-YPG'nin 2002'de PKK'nın 8'inci kongresinde kurulduğunu, Salih Müslim'in, KCK'nın, PKK'nın yürütme organı içindeyken Suriye'ye gönderildiğini belirterek, "YPG-PYD, PKK'nın Suriye kolu bu kadar basit" dedi. Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) 4'üncü olağan toplantısının konuğu oldu. Başbuğ, Ortadoğu ve Türkiye başlıklı bir konuşma yaptı.
"SALİH MÜSLİM PKK'LI"
PYD'nin siyasi parti, YPG'nin ise silahlı unsuru olduğunu anlatan İlker Başbuğ, PYD-YPG'nin 2002'de PKK'nın 8'inci kongresinde alınan kararla kurulduğu bilgisini verdi. Konuşmalarında PYD'yi kullanmadığı, YPG'yi kullandığını ve ikisinin de aynı kapıya çıktığını belirten Başbuğ, "PYD eşittir YPG, eşittir PKK, eşittir KCK. Niye, 2002 yılında PKK'nın 8'inci kongresinde alınan kararla kurulmuştur. Yapılanma 2003'te. Başına kimi veriyorlar? Salih Müslim. 2003'te Salih Müslim, KCK'nın yürütme organı içinde, PKK'nın asli yapılanmasında yer alan birisi. Ona diyorlar ki 'Sen git kardeşim Suriye'de bir parti oluştur vesaire.' 2003'te adam geliyor bu yapılanmanın başına geçiyor" dedi.
"YPG-PYD, PKK'NIN SURİYE KOLU"
Salih Müslim'e tam olarak güvenilmediğini, bu nedenle askeri yapılanmada, Suriye'de PYD ve YPG'nin kontrolünün Sofi Nurettin diye PKK'nın lider kadrosundan birinin gönderildiğini ifade eden Başbuğ, "Kim bu Sofi Nurettin? PKK'lı. Bizim Güneydoğu'da falan çatışmalardaki adam. Hala orada bu Sofi Nurettin. Şimdi 2003'te başlayan bir yapılanma var. YPG-PYD, PKK'nın Suriye kolu, bu kadar basit. Biz bunu gördük mü, ne kadar anlatabildik? Salih Müslim PKK'lı adam. Özellikle PYD-YPG'yi bazı ülkeler terör örgütü olarak tanımlıyor. Ama PKK, başta Amerika olmak üzere birçok ülkenin terör listesinde" diye konuştu.
SURİYE'NİN KUZEYİNE ÖCALAN TALİMATI
2013 sonlarına doğru ise Abdullah Öcalan'ın, 'Hemen Suriye'nin kuzeyinde kantonları, özerk bölgeleri kurun' dediğini belirten İlker Başbuğ, Rojova, Afrin, El Cezire ve Fırat'ın doğusundaki özerk bölgelerin o zaman kurulmaya başlandığını dile getirdi. Başbuğ, "2015'te gördüğünüz resim şu; PKK sizin hudutlarınız boyunca bir devletleşmeye, yapılanmaya gidiyor. Böyle bir şeyi Türkiye kabul edebilir mi? Mümkün mü? Nasıl yapılanma? Toprak kontrolü Suriye'nin neredeyse üçte biri. Yönetimi var, silahlı kuvvetli gücü var, 40-50 bin diyen var. Devletleşmeye giden bir yapılanmayla karşı karşıyasınız. Türkiye'nin böyle bir şeyi kabul etmesi mümkün mü? Elbette değil" dedi.
"TERÖR ÖRGÜTÜ SINIRDA KORİDOR OLUŞTURUYOR"
Bu nedenle ilk olarak 2016'da Fırat Kalkanı operasyonunun başladığı ve ardından İdlib operasyonunun ve şimdi de Afrin operasyonunun başladığından ve devam ettiğinden bahseden İlker Başbuğ, "Bunlar doğru. Bir noktada bu operasyonları yapmazsanız, Fırat'ın doğusunda kontrolü elinde tutan PYD-YPG Fırat'ın batısında da birleşerek bir terör örgütü koridoru oluşturuyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bunu yabancı devletler niye anlayamıyorlar? Bir tarafta bir terör örgütü uzantısı sizin sınırlarınız boyunca bir yapılanmaya gidiyor, siz bunu seyredeceksiniz. Böyle bir şey olabilir mi, mümkün değil. Dedim ki Amerikalılara, 'Sizin Meksika sınırınıza bir terör örgütü gelse, hudut boyunca yapılanmaya gitmeye müsaade eder misiniz?' Türkiye'nin sorunu bu, tam hudutlarınız boyunca bir terör örgütü oluşuyor, buna müsaade edemezsiniz" dedi.
"KESİNLİKLE HAKLI BİR OPERASYONDUR"
Fırat Kalkanı ve İdlib operasyonlarında da Afrin ve Menbiç'e girme ihtimallerinin olduğunu da anlatan İlker Başbuğ, "Fırat Kalkanı Operasyonu esnasında ilk önce Afrin'e girmede düşünüldüğünü tahmin ediyoruz, hatta o operasyondan sonra Menbiç'e gitme ihtimali de vardı. Engellediler, kim engelledi, Amerika, Rusya engelledi. İdlib'den sonra Afrin'e bir operasyon bekleniyordu. En son Afrin operasyonu da başladı, devam ediyor. Kesinlikle haklı bir operasyondur. Türkiye bu operasyonda uluslararası hukuk açısından da bir sıkıntısı yoktur, haklıdır. Afrin Hatay'ın dibinde PYD-YPG, PKK var. Afrin'de bizzat PKK'da var. Bunun yanında IŞİD unsurlarının da olduğu istihbarat raporlarında ifade ediliyor" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder