12 Mart 2018 Pazartesi

Batı Asya’nın kadınları Ankara’da buluştu. Programda konuşan Türkiye, İran, Filistin, KKTC ve Azerbaycan temsilcileri Batı Asya’nın kadınları olarak ABD emperyalizmine ve İsrail siyonizmine geçit vermeyeceklerini ilan etti. (Temsil Heyetimiz oradaydı: Prof. Dr. Anıl ÇEÇEN ve Seyfeddin ÇELİK)

Batı Asya'nın kadınları buluştu:
"Emperyalizme geçit vermeyeceğiz!."


Batı Asya’nın kadınları Ankara’da buluştu. Programda konuşan Türkiye, İran, Filistin, KKTC ve Azerbaycan temsilcileri Batı Asya’nın kadınları olarak ABD emperyalizmine ve İsrail siyonizmine geçit vermeyeceklerini ilan etti. Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) ABD emperyalizmine ve İsrail siyonizmine karşı Batı Asya’nın kadınlarını bir araya getirdi. ‘Batı Kadın Buluşması’ sloganıyla Türk-İş Genel Merkezi’ndeki konferans salonunda bir araya gelen kadınlar sık sık , "Kahrolsun Amerikan emperyalizmi’, “Filistin halkı yalnız değildir” sloganlarını attı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından başlayan etkinliğin açılış konuşmasını CKD Genel Başkan Yardımcısı Pınar Gül yaptı. Emperyalizme karşı mücadelede bütün devletlerin birlikte çalışması gerektiğini söyleyen Gül,“Yaşadığımız kapitalist sistem kadın, erkek çocuk demeden insanlığa karşı zalim bir saldırıyla varlığını sürdürüyor. Bizler de emperyalizme inat bölgemizdeki kadınları bir araya getirmeye çalıştık. Batı Asya kadınları el ele tutuşarak Zeytin Dalı Harekatı’nda askerimize sahip çıkacaktır. İsrail siyonizmine en büyük yanıtı Batı Asya kadınları verecektir” dedi.
‘KADIN BİR NESLİ DEĞİŞTİREBİLİR’

Filistin Büyükelçisi Fead Mustafa ise yaptığı konuşmada Filistin kadının tıpkı Türk kadınları gibi erkeklerle birlikte mücadele ettiğini vurgulayarak şunları söyledi:
“Bugün burada olmak benim için büyük bir onurdur. Bu münasebetle kadınların çağdaş dünyamızda nasıl rol aldığını gösteriyoruz. Açıkçası kadınların hayatımızda önemli aktif rolünü bir konuşmaya sığdırmak mümkün değildir. Kadın bir nesli tamamıyla değiştirebilir. Filistin’de de kadınların korunması için önemli adımlar atıldı. Tüm alanlarda kadınlar erkeklerle çalışmaktadır. Bugün İstiklal Savaşlarında olduğu gibi Türk kadını erkeğinin yanında durmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’ne özellikle Filistin davasına verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz. CKD olarak da bizleri ziyaret ettiniz. Verdiğiniz mesajı halkımıza ulaştırdık. Yaşasın Türkiye-Filistin dostluğu.”
‘MEHMETÇİK BATI ASYA’YININ KAPILARINI ÖRÜYOR’
Konuşmaların ardından etkinliğin paneline geçildi. Panelin oturum başkanlığınıVatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Türkiye’nin ilk kadın orkestra şefi, Türkiye Sanatçılar Birliği Başkanı İnci Özdil yaptı.Batı Asya kadınlarının emperyalizme karşı vatan topraklarını savunmak için ortak mücadele etmesi gerektiğinin altını çizen Özdil, “Vatan mücadelesi veren ordularımıza sahip çıkmak en öncelikli görevimiz olmalıdır. ABD, İsrail ve AB ülkelerinin bölgemizde milli devletleri yok etme amacıyla ortaya sürdükleri gerici kışkırtıcılığa karşı bölge ülkeleri olarak barışı savunmamızın yanı sıra milli devletlerimize her zamankindendaha fazla sahip çıkmak zorundayız. Ortak tarihlerimiz bize emperyalizme karşı mücadelede silah arkadaşlığı görevini de yüklemektedir. Ülkelerimizin birliğini ve Batı Asya çağını güç birliği yaparak kurabiliriz. ABD ve İsrail artık Türkiye kalelerini aşamayacaktır. Batı Asya’nın kapılarını bölücülere ve gericilere kapatıyoruz. Mehmetçik Afrin’de Batı Asya kapılarını örüyor. Batı Asya’nın gelişini buradan müjdeliyoruz. Batı Asya’yı Afrin’de savaşan Mehmetçik, Suriye’de savaşan ordu ve halk kuruyor” dedi.
‘İRANLI KADINLAR TARİH YAZIYOR’

Aydınlık'ın haberine göre, konuşmasında kadının gücüne dikkat çeken İran Kadın Kuruluşları Temsilcisi Prof. Zeinab Shariatmadar da şunları dile getirdi: “Bu dostluk ve gönül birliği ortamında olmaktan çok mutluyum. Öyle bir ülkeden geliyorum ki, kadınlar toplumunyararı için karar verip uyguluyorlar. Aslında kadınlar on yıllardır tüm gücünü millete göstermek için çalışıyor İran kadınıda kadınların gözü önünde yeniden bir tarih yazıyor. Batı ülkeleri aslında kadını ihtiyaç duyduğunda önemsiyor. Batıkadın gücüne ne zaman ihtiyaç duyuyorsa o zaman kadın haklarını hatırlıyorlar. Aslında Batının kadına bakışını anlamak için çaba harcamamıza gerek yok. Boşanma kimsesiz çocuklar gibi istatistiklere bakmamız da yeterlidir. Batı kadınının hedefi bugün Avrupa’daki ya da ABD’deki kadınlar değil, bizim ülkemizdeki kadınlardır.Geçmişe nazaran İran kadınları daha aktiftir. Devrimin başarılı olmasında da kadınların rolü önemliydi.”
‘ZAFERE KADAR MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ’
Filistin Kadın Kuruluşları Federasyonu Başkanı İntizar AL Wazir da tüm ülkelerde önemli olaylara kadınların öncülük ettiğini bildirdi. Konuşmasında ABD ve İsrail’in Filistin halkına yaptığı zulmü anlatan Wazir sözlerine şöyle devam etti: “Bizim halkımız ABD başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak saymasını protesto ediyor. Bunu kabul etmiyoruz. Trump’ın radikal sağı kucaklaması Netenyahu yönetiminin zulmüne ışık tutmuştur. Halkımız erkeği, kadını, çocuğu yani toplumun her kesimi işgale karşı mücadeleye devam etmektedir. Filistinli kadın, erkek dava yoldaşıyla birlikte İngiliz emperyalizmine karşı nasılmücadeleettiyse topraklarını bölmeye çalışanİsrail’e karşıda mücadele etmektedir. İşgal zindanlarında yatan kadınlarımızın, erkeklerimizin özgürlüğü için sizleri de bizimle mücadeleye davet ediyoruz. Yaşasın Türk-Filistin kardeşliği. Yaşasın Kudüs Devletinin özgür başkenti. Mücadele eden Filistinli kadınlara selam olsun. Zafere kadar mücadeleye devam edeceğiz.”
‘KADIN-ERKEK MÜCADELE EDECEĞİZ’

Konuşmasına Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Azerbaycan’ın sevinci sevincimizdir, kaderi kaderimizdir’ sözlerini hatırlatarak başlayan Azerbaycan ve aynı zamanda Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi temsilcisi Avukat Saide Ekmen de şunları kaydetti:
“Gerçek şu ki, Batı devletlerinin Azerbaycan’ın içinde bulunduğu duruma yaklaşımı sırf Ermenistan-Azerbaycan çatışması yönünde değil, genel olarak Türk ve İslam karşıtı boyutunda şekillenmiştir. Batı devletleri Ermeni meselesini milli, dini ve psikoloji açıdan göz önünde bulundurarak, Hıristiyan Ermenistan’a destek vermektedirler. Bu destek geçmişten miras kalan Türk ve İslam karşıtı Haçlı zihniyetidir.Bizler barıştan yanayız. Bunun için bugün buradan tekrar ilan ediyoruz. Kadını erkeği, genci yaşlısı emperyalistlerin oyunlarına karşı millet, ırk, din gözetmeden mücadele edeceğiz.”
Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Sekreteri Gönül Kalyon ve CKD Genel Başkan Yardımcısı Pınar Gül de ABD emperyalizmine karşı tüm insanları mücadeleye davet etti.
SONUÇ BİLDİRGESİ
Konuşmaların ardından Pınar Gül, programın sonuç bildirgesini okudu. Sonuç bildirgesinde şu ifadelere yer verildi: “Kültürü, medeniyeti üreten ve gelecek nesillere aktaran biz kadınlar, tehditlere karşı ülkelerimizin bağımsızlığını dayanışma ile koruyacağız. Batı hayranlığından hızla sıyrılıp binlerce yıllık tarihi geçmişimizle birbirine benzeyen yanlarımızı besleyip geliştirmek zorundayız. Ayrılıklarımızı değil benzerliklerimizi ön plana çıkaracağız. İnanışlarımız, dinimiz ortak. Batı Asya kadınları olarakel ele tutuşarak emperyalizme geçit vermeyeceğiz. Bugün bir daha hiç bırakmamak üzere ellerimizibirbirimize kenetleyerek Batı Asya da bu buluşmalarının tekrarını sağlayacağız. Böylelikle ülkelerimize de öncülük edeceğiz.Yaşasın Batı Asya Kadınları.”
MESAJ GÖNDERENLER:
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
Eski TBMM Başkanvekili Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan
CHP Milletvekili Necati Yılmaz
CHP Milletvekili Bülent Kuşoğlu
CHP Milletvekili Levent Gök
CHP Milletvekili Candar Yüceer
CHP Milletvekili Öztürk Yılmaz
KATILIMCILAR:
Prof. Dr. ANIL ÇEÇEN ve Seyfeddin ÇELİK
Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan
Vatan Partisi Ankara İl Başkanı Kamil Dede
Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlı Aka
Kıbrıs Büyükelçilik Müsteşarı Aysan Atılgan
İran İslam Cumhuriyeti Müsteşarı Jebrail Mohammadzadeh
Prof. Dr. Dilek Gözütok
Eski Çalışma Bakanı İmran Aykut
Emekli Tümgeneral Naci Beştepe
Eski Çocuk İstismarı Önleme Derneği Başkanı Türkay Asma
KAYNAK: ulusal.com.tr // (10 Mart 2018 Cumartesi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder