16 Aralık 2017 Cumartesi

AMAN DİKKAT!.. SIFIR KM. KÜRESEL SALDIRI BAŞLIYOR, SIKI DURUN, SIKI TUTUNUN Yeni Küresel saldırıda TÜSEV Koordinatör rolde. Haber: NEVAL KAVCAR

AMAN DİKKAT!.. 
SIFIR KM. KÜRESEL SALDIRI BAŞLIYOR, SIKI DURUN, SIKI TUTUNUN!..
Yeni Küresel saldırıda TÜSEV Koordinatör rolde. Gezi olayları, İktidara yol çizmek, STK adıyla baskılamak için yapılan Abant Toplantıları, TESEV başta olmak üzere tüm STK, görüntüde yasal fakat kökeninde küresel şebekenin elmanı olan hukuk kararları, kaset, medya ayağı ile siyasete yön verme gibi bu yüzyılın “ulus devletleri çökertme” projesi hız kesmiyor.
Oysaki AB tek devlet projesi çökmüş, BOP projesi ise ölümcül yara almış durumda. Türkiye kontrolden nçıkmış, Ortadoğu'da yeni dengeler için savaş veriyor. Dünya’nın merkezini dini, siyasi ve ekonomik olarak Anadolu kabul eden yedi düvelin Türkiye’yi Sevr’e döndürme planının siyasi ayağına gönüllü katılan siyaset erbabı dün TÜSES’in (TESEV öldü yaşasın TÜSES) toplantısında bir araya geldi.
“İyi Parti GİK Üyesi Nuri Okutan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun da katıldığı toplantıda, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin ikinci turda ittifak önerisi getirdi.”
“Ne var bunda?” meselesi değil. Bu toplantının önemi yedi düvelin “CHP-HDP-SP-İP”ye “birlikte hareket edeceksiniz” mesajını vermesi, onların rıza göstermesidir. Toplantıda 2 genel başkan vardı, Demirtaş cezaevinde, Akşener ise MHP tabanını ürkütmemek için orada değildi.
Hesap sıradan şekilde, iç siyasilerimizin kendi kontrolünde yürüse amenna. Kılıçdaroğlu İngiltere’ye gitmeden önce CHP’li Öztürk Yılmaz ABD’de idi. Londra’da huzura çıkıldı ve 2019’daki adayın altına 2. Mühür vuruldu. “Toplumun sevip saydığı aday” açıklamasını yapan Kemal-Meral hepsi o adayı biliyor. Onları parti genel başkanlığına kim-ler tayin etti ise onların memuru bunlar. 1. aşamada herkes kendi adyını destekleyecek, gaza gelen kitle sonra hep birlikte yanında kim var bakmaksızın BOP eş başkanı olacak adaya yüklenecek.
Proje İyi partiyi ayakta tutmak için aday “Akşener” deniliyor ama zerre şansı-alakası yok. Kılıçdaroğlu deseniz Man adasını eline yüzüne bulaştırdı. CHP’lilere de sanki “Kılıçdaroğlu aday olabilir” izlenimi veriliyor.
TÜSEV’de yapılan toplantının başlığı “Bir Arada Yaşamanın ve Barışın İmkanlarını Aramak Ortadoğu Konferansı”
Tercümesi: “Kürt özerkliği ile ülkeye, BOP’un ihyası ile Ortadoğu’ya barış gelmesi. Bunun içinde yeni BOP eş başkanının seçiminde birlikte hareket edeceksiniz.” 
Son anda “asıl adayı” destekleyecek olan bu cenah o vakte kadar, dirsek temasında olacak. Oy kotarmak istedikleri farklı kesimlere ters gelecek tek bir hareket yapmayacaklar. Oluşumun hedefi, Halaçoğlu’na göre “Kızıl Elma-parlamenter sistem.” Bu haliyle yedi düvel, gerektiğince nüfuz edemiyor.  Kimleri ne sanmışız meğerse.
İstanbul işgal edildiğinde “Barış nihayet geldi” başlığına benziyor bu iş.
3 gün sürecek konferansın sonuç bildirgesini bekleyelim bakalım. CHP'li Şişli Belediyesinin organizatörlüğünde yapıldığını da dip not olarak vereyim. (neval kavcar)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder