11 Nisan 2017 Salı

ANKARA TİCARET ODASI (ATO) BAŞKANI GÜRSEL BARAN AÇIKLADI


Lütfen Resimleri Görüntüleyiniz

Lütfen Resimleri Görüntüleyiniz

Lütfen Resimleri Görüntüleyiniz
ANKARA’DA İSTİHDAM ARTTI 
 
-ATO BAŞKANI BARAN, YILIN İLK ÜÇ AYINDA ANKARA’DA 29 BİN 346 KİŞİYE ARTI İSTİHDAM SAĞLANDIĞINI AÇIKLADI.

-BARAN: “ATO OLARAK İSTİHDAMIN ARTMASI İÇİN YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARIN MEYVELERİNİ ALMAYA BAŞLADIK.”


Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, yılın ilk üç ayında Ankara’da 29 bin 346 kişiye ilave istihdam sağlandığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı istihdam seferberliğine katkıda bulunmaya devam edeceklerini belirten Baran, “ATO olarak istihdamın artması için yaptığımız çalışmaların meyvelerini almaya başladık. Bundan son derece memnunuz. Cumhurbaşkanımıza verdiğimiz söz ve koyduğumuz hedef için canla başla çalışıyoruz” dedi.

-“ANKARA ARTI İSTİHDAMDA 3. SIRADA”- 

Baran, yaptığı yazılı açıklamada, SGK verilerine göre 1 Ocak 2017-4 Nisan 2017 tarihleri arasında Ankara’nın ilave istihdam sayısının 29 bin 346 olduğunu kaydederek, ”Bu rakamla Türkiye genelinde İstanbul ve Antalya'nın ardından üçüncü sırada yer alıyoruz. Ancak biz üçüncülüğü yeterli bulmuyoruz. Önümüzdeki aylarda birinci sıraya çıkmak için devletimizin istihdam teşviklerini üyelerimize anlatmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Baran, oransal olarak Ankara’nın sağladığı artı istihdamın, Türkiye genelinin yüzde 6’sını oluşturduğunu ifade etti.

Devletin istihdam teşviklerini üyelerine duyurmak için ATO bünyesinde açtıkları İŞKUR Hizmet Noktası’nın çalışmalarına devam ettiğini söyleyen Baran“Üyelerimiz bizzat gelerek ya da 444 0 286’yı arayarak istihdam teşvikleri hakkında ayrıntılı bilgi alabilirler” dedi.

-İŞ VE AŞ İÇİN İSTİKRAR ŞART-

ATO Başkanı Baran, istihdamın artması ve ekonominin büyümesi için istikrar ve güven ortamının çok önemli olduğunu vurgulayarak, “İş dünyası olarak istikrarın önemini geçmişte ağır bedeller ödeyerek öğrendik. Bu yüzden kıymetini iyi biliyoruz. 15 Temmuz’da istikrara ve demokrasimize sahip çıktık, sahip çıkmaya da devam etmeliyiz. İstikrar ve güven ortamında iş de olur aş da… Bunun sonuçlarını, meyvelerini alıyoruz. Ülkemizin güçlenmesi, insanımızın zenginleşmesi için istikrar ve güven ortamını tahkim etmeli, bunun için gereken iradeyi ortaya koymalıyız” diye konuştu.

-ATO ÜYELERİNE ÇAĞRI-

ATO üyelerine çağrısını yineleyen Baran, şunları kaydetti:

“İşverenler olarak bu ülkeye yapacağımız en güzel hizmet, istihdamı artırmaktır. İstihdam artarsa üretim ve refah da artar. Devletimiz ilave istihdam teşvikleri veriyor. Üyelerimiz, işe alacakları her bir sigortalı için 1.404 TL ödeyecekler, geriye kalan 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacak. İşlerimizi büyütmek, ekonomimizi büyütmek için bu fırsatı iyi değerlendirelim. Büyük ve güçlü Türkiye için el ele vererek, işsizlerimize iş ve aş temin edelim.”  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder