3 Kasım 2016 Perşembe

KÜZECİ’ye Ödülünü Merhum SÜLEYMAN BRİNA’nın Kızı FİDAN JILTA BRİNA Sundu

KERKÜKLÜ ŞAİR-YAZAR VE GAZETECİ DR. ŞEMSETTİN KÜZECİ’YE KOSOVA CUMHURİYETİ’NDEN “ULUSLARARASI BALKANLAR TÜRK KÜLTÜRÜ HİZMET ÖDÜLÜ” VERİLDİ.
[ECE AJANS & ULUSAL AJANS; Kerkük Özel, 03 Kasım 2016]
Yaklaşık 20 yıldan beri, başta Türkiye olmak üzere tüm Türk dünyasında Irak Türkmenlerinin kültür, sanat, edebiyat ve diğer alanlarda adeta bir “KÜLTÜR ELÇİSİ” gibi faaliyet gösteren, Dr. Şemsettin Küzeci; Şimdi de Kosova Cumhuriyeti’nden önemli bir ödül aldı.
ULUSLARARASI SÜLEYMAN BRİNA BALKANLAR TÜRK KÜLTÜRÜ HİZMET ÖDÜLÜ
Balkan Türkleri arasında bilinen, tanınan ve sevilen Dr. Şemsettin Küzeci, 2016 faaliyet döneminde “20. Uluslararası Süleyman Brina Balkanlar Türk Kültürü Hizmet Ödülü”ne layık görüldü. Takdir edilen ödüller, sahiplerine 28 Ekim 2016 tarihinde Kosova’nın Prizren şehrinde Prizren Doğru Yol Derneği Merkezi’nde düzenlenen özel bir törenle sahiplerine verildi. Geniş katılımlı ve oldukça anlamlı Ödül Töreninde Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosu Selen Evcit, merhum Süleyman Brina’nın ailesi, Yunus Emre Enstitüsü temsilcisi, Türk Taburu temsilcisi, dernek başkanları ve çok sayıda katılımcı törende hazır bulundu.
KÜZECİ’YE ÖDÜLÜNÜ MERHUM SÜLEYMAN BRİNA’NIN KIZI FİDAN JILTA BRİNA SUNDU
Kerküklü ünlü araştırmacı, eğitimci, gazeteci, şair, yazar Dr. Şemsettin Küzeci’ye ödülünü; Merhum ve müteveffa Süleyman Brina’nın kızı Fidan Jılta Brina sundu.  Küzeci; ödül aldıktan sonra şunları söyledi: “Bu ödül benim için çok anlam verici bir ödüldür. Yıllardır Kosovalı kardeşlerimizle özveriyle Türk kültürüne hizmet ederken karşılığında böylesine güzel ödüllerle karşılık bulmamızı hiç düşünememiştik. Beni bu ödüle layık göre seçici kurul Başkanı Sayın Zeynel Beksaç ve kurul üyelerine teşekkür etmeyi bir borç bilirim. Bugün ödül alanlar arasında aranızda Irak Türkmenlerini, Türkiye’yi ve Türk dünyası temsilen bulunmam beni gayet mutlu ediyor. Bu ödül bana yeni bir misyon ve yeni bir görev daha yükledi diye düşünüyorum” diyerek sözünü noktaladı.
Ayrıca Dr. Şemsettin Küzeci, toplantıda hazır olanlara hitaben yaptığı konuşmasının sonunda: Başkanı olduğu “Dünya İletişimciler Derneği” ile “Türk Dünyası Kültür Sanat Platformumu” adına “Onur Belgesi” ve Nevruz Çiçekleri (Türk Dünyası Kadın Şairleri) antolojisi kitabını, Kosova’da faaliyet gösteren ve törende hazır olan kurum, kuruluş temsilcileri ile bazı önemli ve değerli şahsiyetlere takdim etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder