3 Ekim 2016 Pazartesi

Ortada "Hesap sorabilecek cesaret ve kabiliyette, onurlu/sorumlu bir muhalefet" Yok!

BAK ŞU ADALAR (VE LOZAN) HAKKINDA KONUŞANA!..
ERDOĞAN YÖNETİMİNDE, TÜRKİYE 17 ADA VE 135 KAYALIĞI KAYBETTİ
"Ege adaları Lozan ile elimizden gitti" diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Lozan ile kazandığımız adaları Yunanistan'a kaptırdı. Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde 17 ada ve 135 kayalık Yunanistan tarafından işgal edildi. Şimdiki başbakan Binali Yıldırım da Yunanistan'ın işgal ettiği Koyun adasına pasaportla girebildi. ( 03 Ekim 2016 Pazartesi-Ajanslar)
Ege adalarının Lozan'da kaybedildiğini iddia eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde 17 ada 135 kayalık Yunanistan'a verildi. Başbakan Binali Yıldırım da Ulaştırma Bakanı olduğu dönemde Yunanistan'a verilen adalara pasaportla girebildi. Ege'deki adaların büyük bir kısmı Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid döneminde kaybedilmişti. Osmanlı donanmasının Haliç'e hapsedilmesiyle Ege denizinde üstünlük İstalya ve Yunanistan'a geçmişti. İki ülke de bu sayede adaları kolayca işgal etti. Osmanlı devletine kabul ettirilen Sevr anlaşmasıyla Osmanlı adalardaki egemenlik haklarından vazgeçti. İşgal edilen adaların büyük bir bölümü ise Lozan'da geri alındı. Ancak o adalar 2004 yılından itibaren Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu hükümetleri tarafından Yunan askerlerine teslim edildi. Ege adaları konusunda çalışmaları ile bilinen eski Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri Ümit Yalım, şu anda Türkiye Cumhuriyeti'ne ait 17 ada ve 1 kayalıkta Yunan bayrağının dalgalandığını söyledi.
BÜYÜK UTANÇ, CEHALET VE YÜZ KARASI….
Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Yunanistan'ın işgal ettiği Koyun adasına şimdiki başbakan Binali Yıldırım da pasaportla girebildi.
YUNANİSTAN, AKP DÖNEMİNDE İŞGAL ETTİĞİ ADALARDA VERGİ TOPLUYOR. 

Erdoğan yönetiminin icraatleri bununla da sınırlı değil. Feridun Sinirlioğlu başkanlığındaki Dışişleri heyeti, Yunanistan tarafıyla yaptığı görüşmelerde Atina'nın kara suları sınırını 12 mile çıkaran talebini kabul etti. Oysa 1995 yılında Meclis'te alınan bir kararla Yunanistan'ın kara suları sınırını 12 mile çıkarması savaş nedeni olarak kabul edilmişti. Bu anlaşmaya TSK'dan tepki gelmişti. Anlaşmayı "kabul edilemez" olarak değerlendiren TSK olağanüstü bir toplantı yapmış ve hükümet yetkililerine bu anlaşmanın sakıncaları tek tek sıralanmıştı. Ayrıca, Vatan Partisi de Türkiye Cumhuriyeti'ne ait adaların Yunanistan tarafından işgaline tepki göstermiş ve Aydın'da miting yapmıştı.
Üç yıldır "İŞGAL VE İHANET" gündemde. 
Fakat, “sorundan sorumlu vatan hainleri” milletten kaçıyor!..
BOMBA İDDİA: 
AKP 16 ADAYI YUNANİSTAN’A SATMIŞ
Eski Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri Albay Ümit Yalım, Yunanistan’ın Ege Denizi’nde Türkiye’ye ait 16 ada ve 1 kayalığa el koyduğunu savundu. Yalım, “Erdoğan ve AKP Hükümeti, 17 Aralık 2004’te Avrupa Birliği’nden müzakere tarihi aldı. Yani müzakere tarihi, 16 Türk adası ve 1 kayalığın karşılığında alındı” dedi. Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk’ün, “Yunanistan işgal ettiği iki adamıza karakol kurdu!..” başlığıyla yayımlanan haber şöyle: Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı, tek kurşun atmadan işgal ettiği adalarımızdaki askerlerini teftiş etti. Bunun fotoğraflarını da resmi internet sitesinde yayımlandı. Ülkemizin Güneydoğu’sunda devletin varlığı giderek azalırken, Ege Denizi’nde ise Kanuni Sultan Süleyman ve 4. Mehmet döneminde fethedilen, Atatürk ve İnönü’nün Lozan’da vermediği 16 ada ve bir kayalığı Yunan askerleri tek kurşun atmadan, kolayca işgal etti.
Sınırda sıcak çatışma!: Didim’deki Bulamaç ve Eşek adalarının işgaliyle başlayan gelişmeleri, adalarımızla ilgili çalışmalarıyla bilinen Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Albay Ümit Yalım, gelişmeleri belgelerle şöyle anlattı:
Askere emir verilmiyor: “Türkiye Cumhuriyeti, Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık görevi sırasında Batı’dan bölünerek tarihinin ilk ve en büyük toprak kaybını yaşadı. 2004 yılında Yunan Silahlı Kuvvetleri Türkiye Cumhuriyeti’ne ait toplam 16 ada ve 1 kayalığı teker teker işgal etti. Erdoğan, TSK’ya işgalin önlenmesi için direktif vermediği gibi, Yunanistan’a da adaların boşaltılması için bir tek nota bile verilmedi. İşgale sessiz kalan Erdoğan ve AKP Hükümeti, 17 Aralık 2004’te Avrupa Birliği’nden müzakere tarihi aldı. Yani müzakere tarihi, 16 Türk adası ve 1 kayalığın karşılığında alındı.
Pasaportla gidiyoruz: Yunanistan’a alenen verilen adalar ve kayalıklar, 1936 yılında dönemin İçişleri Bakanı Şükrü Kaya tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin envanterine kaydettirilmiştir. İzmir, Aydın ve Muğla il sınırları içerisinde bulunan bu adalarda Yunan Bayrağı dalgalanıyor, Yunan askerleri dolaşıyor. İşgal altındaki adalarımıza pasaport ile giriyoruz. Adalarımızın çevresindeki karasularımız Yunan Sahil Güvenlik Botları tarafından her gün ihlal ediliyor.
Burnumuzun dibinde: Bu şahıslar Türk karasularının 6 mil içinde bulunan adalara nasıl gidiyor? Türkiye yol geçen hanı mı? Doğu Akdeniz’deki hak ve menfaatlerimiz korumakla görevli, Türk Deniz Kuvvetleri Doğu Akdeniz Özel Görev Grubu, Girit Adası’nın etrafındaki 5 Türk adasını neden korumuyor? Güney Deniz Saha Komutanlığı, Ege Denizi’ndeki 11 Türk adasını ve 1 Türk kayalığını neden korumuyor? Deniz Kuvvetleri Komutanı neden görevini yapmıyor? (AJANSLAR: Son Dakika 9 Ağustos 2014 - 17:34)

1 yorum:

  1. Merhaba,

    Hastalarımız için böbrek satın almak için bir kez daha buradayız ve onları kurtarmak için bir böbrek bağışlamak isteyen herkese iyi miktarda para ödemeyi kabul ettiler ve böylece bağışta bulunmak istiyorsanız veya bir Hayat kurtarmak istiyorsanız, lütfen aşağıda e-posta ile bize yazın.

    Bu sizin için zengin olmanız için bir fırsattır, biz temin ederim ve bizimle% 100 güvenli bir şekilde sizinle güvence altına alıyoruz, herşey yoluna giden böbrek bağışçılarına göre yapılmalıdır.
    Artık boşa harcamayın, lütfen irruaspecialisthospital20@gmail.com adresine bize yazınız.

    Irrua Uzman Eğitim Hastanesi.

    YanıtlaSil