27 Ekim 2016 Perşembe

Kerkük Kültür Elçisi ve Dünya Türkmenlerinin Güçlü Sesi DR. ŞEMSETTİN KÜZECİ’ye Kosova'dan “ULUSLARARASI TÜRK KÜLTÜRÜNE HİZMET ÖDÜLÜ”

KERKÜK KÜLTÜR ELÇİSİ VE DÜNYA TÜRKMENLERİNİN GÜÇLÜ SESİ DR. ŞEMSETTİN KÜZECİ’YE KOSOVA’DAN “ULUSLARARASI TÜRK KÜLTÜRÜNE HİZMET ÖDÜLÜ”
ECE AJANS & TC INFORM, Mustafa Nevruz Sınacı/Ankara: Kerküklü Gazeteci, Şair, Araştırmacı - Yazar Dr. Şemsettin Küzeci’ye, Kosova’dan “Türk Kültürüne Hizmet Ödülü” geldi. Irak Türkmen kültürü ve edebiyatı başta olmak üzere Türk dünyası kültür, sanat ve güncel haber (yayıncılık) çalışmalarıyla bilinen Kerküklü Dr. Şemsettin Küzeci 30 civarında yayınladığı kitaplarıyla Balkanların da dikkatini çekti.
20 yılı aşkın bir süredir Türkiye’de yaşayan ve Türk dünyasının kültür ve edebiyatı başta olmak üzere, her meselesiyle yakından ilgilenen Küzeci, bu yıl 20. Uluslararası Süleyman Brina Balkanlar Türk Kültürüne Hizmet Ödülüne lâyık görüldü. Merkezi Kosova’da bulunan “Doğru Yol Türk Kültür Sanat Derneği” tarafından verilen ödülü seçici kurul takdir ve tensibi ile aralarında Kerküklü Dr. Şemsettin Küzeci’nin de bulunduğu bir grup yazar, şair ve sanatçılara verilmesi ilan edilen ödüller, bu yıl 28 Ekim 2016 tarihinde Kosova’nın Prizene’de düzenlenecek olan Ödül Töreninde takdim edilecektir.
Sayın Küzeci’yi içtenlikle tebrik eder, başarılarının artarak devamını dilerken; Doğru Yol Türk Kültür Sanat Derneğine de “Bu isabetli karar ve takdiri” dolayısıyla teşekkürlerimizi sunar; Değerli hizmetleri ve üstün başarılarının artarak devamını temenni ederiz.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder