25 Ekim 2016 Salı

interpress (medya takip merkezi 1940) 25 EKİM 2016 & TÜRKİYE GÜNDEMİ


TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                          25.10.2016
Dolar-USD:3.0780
Avro-EURO:3.3510
İngilizSTERLİNİ-GBP:3.7580
ALTIN-GOLD: 124.9500
BAKAN BOZDAĞ ABD'YE "YENİ DELİLLERLE" GİDİYOR
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi için görüşmelerde bulunacağı ABD'de yeni deliller sunacağı belirtildi.
BAKAN ÇAVUŞOĞLU VE FRANSA DIŞİŞLERİ BAKANI JEAN-MARC AYRAULT ARASINDA OHAL TARTIŞMASI
Fransa Dışişleri Bakanı iki ülke arasındaki OHAL uygulamalarının farklı olduğunu söyleyerek "Fransa'daki OHAL'lerde yargının hâlâ bağımsızlığı söz konusudur" dedi. Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise "Fransa'da ve Türkiye'de özgürlükler kısıtlanmamıştır" dedi.
15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNİN İSTANBUL'DAKİ İLK İDDİANAMESİ KABUL EDİLDİ
15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili İstanbul'daki ilk dava 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 29 polis hakkında açılan davanın iddianamesinde, şüpheli polislerin darbeci askerlerle işbirliği yaptıkları, halkın direncini kırmaya çalıştıkları belirtildi. 21 polis hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
POLİTİKA                                                   
ANAYASA KOMİSYONU BAŞKANI ŞENTOP: ÖNERDİĞİMİZ MODEL ÜNİTER BAŞKANLIK
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, üniter başkanlık sistemi modelini önerdiklerini belirterek, "Çift meclis meselesi var Amerika'da, bizim önerimiz tek meclis. ABD'de iki turlu seçim olur, Türkiye'de yerleşik olan seçim sistemi üzerinde tek dereceli iki turlu seçim yapılacak" dedi.
CHP'DEN BİNALİ YILDIRIM VE DEVLET BAHÇELİ'YE SERT ELEŞTİRİLER
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Başkanlık ‘bölünme’ demektir. Bugün diyorlar ki Meclis’te ‘evet’ diyeceğiz. Karşıyız ama halka soralım. Sayın Bahçeli’ye sorarlar, bu şartlar altında Oslo görüşmelerinin içeriğini halka sormaya ‘evet’ der miydiniz?” dedi. Özel, Başbakan Binali Yıldırım'ı da eleştirdi.
'MHP BAŞKANLIK SİSTEMİ TERCİHİYLE İLGİLİ BİR AÇIKLAMADA BULUNMADI'
MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya, "MHP, anayasal sınırlar içerisinde bu işin nasıl çözülebileceğini sadece ortaya koydu. Bir başkanlık sistemi tercihini ya da destekleyip desteklemeyeceği konusunda bir açıklamada bulunmadı." dedi.
MHP'Lİ 5 MİLLETVEKİLİ ''BAŞKANLIK'' TEKLİFİNE ''HAYIR'' DİYECEK
MHP'li Özdağ, Halaçoğlu, Ok, Okutan ve Yılmaz, AK Parti'nin başkanlık sistemiyle ilgili anayasa değişikliği teklifinin Meclis'e gelmesi durumunda "hayır" oyu kullanacaklarını açıkladı.
DÜNYA                                                       
TÜRK AKIMI'NIN İKİ HATTI 2019'DA TAMAMLANACAK
Gazprom İcra Komitesi Başkanı Aleksey Miller, Türk Akımı doğalgaz projesinde iki hat için inşaatın 2019 sonunda tamamlanabileceğini belirtti
IRAK: TÜRKİYE MUSUL OPERASYONUNDA YOK
Irak ordusundan yapılan açıklamada, Türkiye'nin Musul operasyonunda yer aldığı yönündeki iddiaların doğru olmadığı belirtildi.
"MUSUL DIŞINDAN SAVAŞÇI GETİRMEYE DEVAM EDİYOR"
ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yüzbaşı Davis, DAEŞ'in Musul'da her geçen gün mevzi kaybettiğini belirterek "DAEŞ, kentteki gücünü koruyabilmek için Musul dışından savaşçı getirmeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.
EKONOMİ                                               
FAİZSİZ FİNANS SEKTÖRÜ GELİYOR
Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Faizsiz finans sektörünün 2 trilyon dolar civarındaki büyüklüğünün önümüzdeki 5 yılsonunda 3,5 trilyon dolara yükselme potansiyeli var. Bu potansiyelden en fazla yararlanan ülkelerden biri olmak için çalışmalarımız süratle devam ediyor" dedi.
KONUTTA DARBE ATLATILDI, SATIŞLAR HIZLANDI
Konut satışları, yılın 9 ayında, 2015'in aynı dönemine göre yatay bir seyir izlerken, FETÖ'nün darbe girişimi nedeniyle temmuzda düşen satışlar, ağustos ve eylül aylarında ise arttı.
25 MİLYARA 'BATI' YOL
İstanbul’u Çanakkale üzerinden Balıkesir’e bağlayan otoyol projesi görüşe açıldı. Otoyol bölümü 9 milyar 843 milyon liraya köprüsü ise yaklaşık 15 milyar liraya mal olması beklenen proje için 6.3 milyar metrekare arazi kamulaştırılacak.
TÜRKİYE, OTOMOTİVDEKİ YERİNİ KORUDU
Türkiye'nin otomotiv satışları yılın ilk 8 ayında yüzde 5,8 düşüş yaşarken, Avrupa otomobil satışlarındaki 6'ncılık sıralaması değişmedi.
GARANTİ BANKASI'NDAN 3,9 MİLYAR LİRALIK NET KAR
Garanti Bankası'nın konsolide finansal tablolarına göre, bu yılın dokuz ayındaki net kârı, 3 milyar 940 milyon 66 bin TL oldu.
TÜRK SAVUNMA DEVLERİ ASELSAN VE ROKETSAN ARASINDA 24,5 MİLYON DOLARLIK SÖZLEŞME
ASELSAN Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ ile Roketsan AŞ arasında Komuta Kontrol ve Haberleşme Sistemi tedariki için 24 milyon 500 bin dolarlık sözleşme imzalandı
TÜRK FİRMALARI 21 MİLYARLIK NÜKLEER İŞİNE TALİP
Yerli firmalar, Akkuyu, Sinop ve İğneada'da yapılması planlanan üç nükleer santralin inşaat, malzeme tedariki ve yan sanayisinde 21 milyar dolarlık işe talip oldu. Enerji ve Ekonomi Bakanlığı desteğiyle nükleer teknolojiyle ilgilenen 30'u Ankara'da olmak üzere 100 firma nükleer teknolojide yer almak için ilk adımı attı. 
SPOR                                                       
ATİKER KONYASPOR 0-1 FENERBAHÇE
Spor Toto Süper Lig 8. hafta kapanış maçında Fenerbahçe deplasmanda Atiker Konyaspor'u Emenike'nin penaltıdan attığı golle 1-0 mağlup etti.
"FENERBAHÇE BAŞKANLIĞINA ADAYIM"
1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Koç'un, ilk olağan kongrede sarı lacivertli kulübün başkanlığına aday olacağı duyuruldu.
Interpress tarafından hazırlanmıştır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder