9 Eylül 2016 Cuma

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, PARTİ MECLİSİ TOPLANTISINDAN ÖNCE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

KILIÇDAROĞLU: BAŞBAKAN O GÜN BENİ ARADI!..
CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, PARTİ MECLİSİ TOPLANTISINDAN ÖNCE AÇIKLAMALARDA BULUNDU.
09 EYLÜL 2016 CUMA
CHP Parti Meclisi (PM) toplantısından önce açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümete eleştirilerde bulundu. Dış politika konusunda sert eleştiriler yönelten Kılıçdaroğlu, terör konusunda da açıklamalarda bulundu.
OHAL kararlarını değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, 'Tek başına davranmanın, ortak aklı egemen kılmamanın sonuçları çok ağırdır. Tam bir cadı avı başlatılmışıtır' eleştirisini yöneltti.
KILIÇDAROĞLU ŞUNLARI SÖYLEDİ: Hiç kimsenin unutmaması gereken bir konudur. 14 yıldır ülkeyi yönetiyorsunuz ve 14'üncü yılın ortalarında Türkye darbe ile karşı karşıya kalıyor. Hangi gerekçe ile? Bu sorunun her ortamda sorulması lazım. Eğer bu ülkede güçlü bir demokrasi olsaydı, adil yargılama olsaydı, yargı bağımsız ve tarafsız olsaydı böyle bir tablo ile karşı karşıya kalmayacaktık. Bu koşulların olduğu bir bünye güçlü bir bünyedir. Oraya darbe virüsü giremez. Bünye zayıfladıkça virüsler bünyeye egemen olur. 15 Temmuz'da yaşadığımız olay demokrasisi güçsüz bir bünyeye FETÖ virüsünün girmiş olmasıdır.
LİYAKAT OLSA BU TABLOYLA KARŞILAŞMAZDIK: En önemlisi devlette liyakat olsaydı böyle bir tabloyla karşılaşmazdık. Sayın Binali Yıldırım OHAL'in görüşüldüğü gün beni aradı, destek istedi. Kendisine sizi anlıyoruz ama bu parlamentoda demokrasiyi savunacak bir partiye ihtiyaç var o da en çok CHP'ye yakışır dedim, ve biz OHAL'e karşı çıktık.
4 SİYASİ PARTİ DARBEYE KARŞI, BİLDİRİ İLE HAYATA GEÇİRİLDİ. Tek başına davranmanın, ortak aklı egemen kılmamanın sonuçları çok ağırdır. Suriye konusunda hiçkimseye danışmıyorlar. Dış politikayı kendi isteklerince yönlendirdiler. 3.5 milyon Suriyeli bizim topraklarımızda. Sözde 12 saatte Şam'a gideceklerdi, Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırmak zorunda kaldılar.
ÖZÜR ÜSTÜNE ÖZÜR DİLEDİLER. Rusya sorunu... Uçağı ben düşürdüm, talimatı ben verdim yarışına girdiler sonra özür üstüne özür dilediler. Devlet bu tür kırılmalara alışkın bir yapıda değildir. Geldiğimiz nokta bu açıdan doğru bir nokta değildir.
HAYAT SAVAŞI VERİYORLAR DENİLİYOR. Çözüm sürecinde terörü biz önleyeceğiz dediler. Çözerseniz kredi açıyoruz dedik, bugün Türkiye tam bir terör batağının ortasındadır. Yapılan açıklamalara bakın Çukurca ile ilgili. Dehşet açıklamalar. Hayat savaşı veriyorlar deniyor. Türkiye'yi bu hale kim getirdi. Türkiye'yi 2002'de terörsüz devraldılar.
İSRAİL İLE İLİŞKİLER. İsrail'le ilişkiler... İsrail özür dilemedi, yazılı bir özrü yok. 9 vatandaşımız öldürüldü, biz davalarımızdan vazgeçiyoruz dediler. Türkiye'nin itibarı 20 milyon dolara satıldı. Türkiye'nin tarihinde bu kadar ağır bir yenilgi hiç olmamıştır. Bunların yatacak yeri yok.
AT İZİ İT İZİNE KARIŞTI ELEŞTİRİSİ. Diyorlar ya at izi it izine karıştı. Bunu yapan kim? Başbakanı kim bu ülkenin, bakanı kim? Hem şikayet edecek hem uygulayacaksın. Böyle bir devlet anlayışı yoktur. Sorumluluk dediğimiz bir şey vardır.
SÖZCÜ GAZETESİ İÇİN FEZLEKE. Türkiye gittikçe otoriterleşen bir sürece kayıyor. Bu konuda herkesin dikkatli olması lazım.. Sözcü gazetesine de fezlekeler düzenleniyor. İhbarlar dikkate alınıyor. Yazarların bütün hayatı F Tipi örgütlenme ile mücadeleyle geçmiş. Bunları da nasıl sustururuz arayışındalar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder