15 Haziran 2016 Çarşamba

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Sekreteri Yusuf Kenan KARATAŞ: "Rotasyon Değil, SÜRGÜN!.."

ROTASYON DEĞİL SÜRGÜN!!!
Milli Eğitim Bakanlığı’nın daha önce il içi rotasyonla başlayan ve son günlerde iller ve bölgeler arasında da ‘rotasyon’ yapılması hususunda yönetmeliğin masaya yatırıldığı yönünde çıkan haberleri değerlendiren Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Sekreteri Yusuf Kenan KARATAŞ, “Bu haliyle çıkacak bir yönetmelik öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği değil olsa olsa öğretmenlerin sürgün yönetmeliği olur. Öğretmenleri emekliliğe ve istifaya zorlamaktan başka bir işe de yaramaz” diye konuştu. 
AİLE BÜTÜNLÜĞÜ BOZULUR!
Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ’a “Öğretmenleri istekleri dışında rotasyona tabi tutmak büyük haksızlıklara, eğitim camiasında ciddi sosyal, ekonomik ve psikolojik sorunlara yol açar” sözleriyle seslenen DES Genel Sekreteri Yusuf Kenan KARATAŞ, “Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ’ın zorunlu rotasyonu içeren bir yönetmeliğe izin vereceğine inanmıyoruz. Zorunlu rotasyon uygulaması hem öğretmenlerin hem de devletin bütçesine önemli bir yük getirecektir. Kredi borcu yaparak ev sahibi olan on binlerce öğretmen ailesi perişan olacaktır. Farklı sektörlerde çalışan öğretmen eşleri ve üniversite - liselerde eğitim gören öğretmen çocukları mağdur olacaktır. Öğretmenlerin aile bütünlüğü ve hayat düzeni bozulacaktır. Öğretmenleri zorunlu rotasyona tabi tutarak mesleğine küstürmeye, yaşamlarını çekilmez hale getirmeye gerek de yoktur kimsenin hakkı da yoktur” dedi.  
Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlerin mesleki, mali, özlük ve demokratik sorunlarını çözmeye odaklanması gerektiğini söyleyen Karataş, konuşmasında şunları söyledi;
Ortaya ‘zorunlu rotasyon’ diye bir projeyi çıkarmak ne kadar mantıklıdır. Daha il içinde bile rotasyonu gerçekleştiremeyen bakanlığımızdan sağlıklı bir iller arası rotasyon gerçekleştirmesini beklemiyoruz.
ZORUNLU ROTASYON YERİNE TEŞVİK!
Kamu hizmetlerini, halka sunan memur ve öğretmenlerin zorunlu rotasyon nedeniyle mutsuz olması, performans ve iş verimlerinin düşük olması en başta hükümetin zararınadır. Bunun yerine teşvik ve özendirici politikalar uygulanmalıdır. Rotasyon uygulaması cebir ve korkuyla değil memurların rıza ve gönüllüğü sağlanırsa hükümetin iyi niyetle ve haklı gerekçelerle hareket ettiği kanaati oluşacaktır.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder