26 Mayıs 2016 Perşembe

Dernek (Kayseri Şube) Başkanı Ali YAVUZ’un 26.05.2016 Tarihli Basın Açıklaması

TÜRKİYE
HARP MALÜLÜ GAZİLER
ŞEHİT DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ
KAYSERİ ŞUBE BAŞKANLIĞI
                                                                                                        
DERNEK BAŞKANI ALİ YAVUZ’UN 26.05.2016 TARİHLİ BASIN AÇIKLAMASI
Ali YAVUZ-Dernek Başkanı   
Sayın Basın Mensupları                       
Konuşmama başlamadan önce Mardin Nusaybin den gelen acı haberle bir kez daha yıkıldık. Bir askerimiz ve bir polisimiz şehit olmuş, 9 kahramanımız yaralanmıştır ;  şimdiye kadar terörle mücadele de şahadet şerbetini içen aziz şehitlerimize Allah tan rahmet, ailelerine ve yüce Türk Milletine baş sağlığı ve sabırlar, kahraman Gazilerimize acil şifalar diliyorum.
Nusaybin'de yapılan aramalarda ailesine vasiyet niteliğinde yazdığı mektubu bulunan Zehra Kaya isimli kadın terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Nusaybin'de dün teslim olan 25 PKK'lı terörist arasında bulunan Zehra Kaya, savcılık izniyle anne ve babasıyla getirildikleri spor salonundaki bir odada görüştürüldü.
Haber metinlerinde geçen ve teröristleri sempatik olarak göstermeye çalışan belki de bu yönde eğilimi olan soysuzları bu yoldan çevirmeye çalışan haberler 2 gündür medyada genişçe yer buldu. Bizim askerimizi polisimizi şehit eden Türkiye Cumhuriyeti Devleti topraklarında bölücü terör örgütüne yönelik eylem yapan askerimize, canlarımıza kurşun sıkan bu köpekleri neden bu şekilde hoş ve sempatik göstermeye çalışıyoruz. Barış adı altında yapılan görüşmeler, toplantılar, mitingler hepsi koca bir YALAN!!! Vatan evlatlarımıza kurşun yağdıran ocakları söndüren, çocukları yetim bırakan zihniyetlere bizim askerimiz kendi elleriyle dün yiyecek, içecek dağıttı. Bu ülkenin üzerine oynanan oyunlar zaten çok fazla ama evladını çok zor şartlarda büyütüp asker ocağında kaybeden analarımızın, babalarımızın, bacılarımızın bu görüntüler ve bu yaklaşım ile acısını daha da çok arttırmayın.
Terör olayları nedeniyle görev alan askerlerimiz, polislerimiz bırakın ailesini görmeyi aramaya bile vakit bulamazken, bizim canımızı yakan vatan hainlerinin ailesi ile görüştürülmesi içimizi sızlatmaktadır. Terörün acziyetini göstermek adına yapılan bu olay, tıpkı  2009 yılında  Habur dan giriş yapan PKK lı teröristlerin davul zurna ile karşılanması gibi Şehitlerimizin aziz hatıralarını Gazilerimizin onurlarını hiçe saymaktır.  
 Bölgede görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları da Emniyet Güçleri mensupları da  aynı amaç uğruna bu vatan için bu bayrak için bu millet için omuz omuza çarpışırken, canını kanını vatan uğruna ortaya koyarken, annesini babasını eşini kardeşini yeni doğmuş çocuğunu belki de aylarca görmeden görevini yaparken, bir teröristin bir vatan haininin ailesiyle buluşturulması, bu kahramanlara yapılan en büyük haksızlıktır.
Bunun yanı sıra polisimiz askerimiz canla başla vatanın tek karış toprağı için mücadele ederken; o bölgedeki kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan amir ve memur pozisyonundaki devletin ekmeğini yiyen terör yandaşlarının, bölücü terör örgütüne destek veren, onlara yardım ve elaman sağlayan güya devlet memurlarının bir an önce tespit edilerek, yasalar önünde hesap vermelerinin sağlanmasını ve gereken en ağır cezalara çarptırılmasını istiyoruz.
Şimdi dönelim asıl meselemize sorulması gereken 2 soru var.....
Aziz milletimin kahraman askerleri, polisleri güzel yurdumuzu yaşanamaz duruma getiren bu haysiyetten onur ve insanlıktan nasibini almamış canileri canlı alıp devletin imkânları ile besletmek adalet mi?
Yarın bunların yakınları ceza evlerine gidip bu soysuzlarla görüşebileceğini biliyorsunuz ama Şehit yakınlarının gideceği yer mezarlık göreceği de mezar taşları, şimdi vicdanlarınıza bir kez daha sorun bakalım rahat mı!...
                                                      Ali YAVUZ & Dernek Başkanı          
Tacettin Veli Mah. Lalezade Cad. No :3 (Kiçikapı Meydanı)
Melikgazi / Kayseri Tel: 0 352 – 222 93 92

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder