7 Eylül 2015 Pazartesi

TÜGİAD Başkanı ÇUHACI "Dağlıca baskınına karşı acil ve sert müdahale istedi"

TÜGİAD Dağlıca baskınına karşı acil ve sert müdahale istedi
Terör oyunu oynayanlara acımayın
Türkiye Genç İşadamları Derneği  (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı, Dağlıca’da çok sayıda askerimizin şehit olmasına neden olan saldırıyı lanetleyerek, Türkiye’nin evlatlarını koparıp alan kanlı terör oyunun sergileyenlere sert tepki gösterdi. Terör saldırılarıyla, isyan, kin ve nefret tohumlarının ekilmek istendiğini söyleyen Çuhacı, bu oyunu oynayanlara karşı en sert tepkinin gösterilmesini istedi.
Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı, Dağlıca’da teröristler tarafından gerçekleştirilen hain saldırıyı sert ifadelerle kınadı ve terör oyunu oynayarak Türkiye’nin evlatlarını koparıp alanlara karşı gerekenin yapılmasını istedi. TÜGİAD Yönetim Kurulu olarak son saldırının ardından toplumda yaratılmak istenen infial duygusuna da dikkat çeken Çuhacı, siyasetçilerin de tümüyle teröre karşı tavır almalarını istedi.
TÜGİAD Başkanı Çuhacı’nın, Dağlıca saldırısının ardından yaptığı açıklama şöyle:
“Dün yine evlere, ocaklara ateş düştü. Evlatlar babasız, ana-babalar oğulsuz, yuvalar babasız-eşsiz kaldı. Acıların tarifi yok. Yaşadığımız infiali paylaşmak için kelimeler kifayetsiz kalıyor. Biz, TÜGİAD Yönetim Kurulu olarak, tüm üyelerimizin adına, öncelikle hain pusuda şehit olan evlatlarımıza Allahtan rahmet diliyoruz. Allah geride kalanlara sabır versin, milletimizin başı sağ olsun… Bu tip saldırıların yaratmayı amaçladığı şey, toplumda kin, nefret, güvensizlik duyguları uyandırmaktır. Bunu bir kez yaratırsanız amacınıza ulaşmışsınız demektir. Türkiye, evlatlarını kendisinden koparıp alan terör oyununu oynayanlara karşı, her kim olursa olsun gereğini net bir şekilde yapmalıdır. Tüm siyasi aktörlerimizi terörü lanetlemeye davet ediyorum. Türkiye, bu terör odaklarına karşı topyekün mücadele vermek durumundadır. Bunu sadece askeri operasyonlar olarak almamak lazım. Terörü besleyen ve terörden beslenen herkesi ve her kurumu bu anlamda sorumlu ilan ediyoruz. Bu ülke birlik içinde kenetlenerek terörün üstesinden gelecektir. Türkiye öncelikle terörün beslendiği kaynakları kesmek ve geçtiğimiz süreçten istifade ederek kanlı bir sürece yapılan yatırımları imha etmek durumundadır. Güvenlik güçlerimiz hem kırsal hem de kentsel bölgelerde gözünü karartmış olan terör odaklarını etkisiz hale getirmek için; sivilleri ve masum insanları gözeterek gereken her şeyi yapmak durumundadır.”
***
TÜGİAD hakkında
1986 Yılında kurulan Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Türkiye’de genç işadamlarının en geniş profilde bir araya geldiği ilk ulusal ve tek uluslararası yetkinliğe sahip dernektir.
Otomotiv yan sanayi, inşaat – yapı malzemeleri, tekstil, turizm, gıda – tarım – hayvancılık, enerji – yeşil ekonomi, kimya, maden – metal işleme, makine – imalat sanayi, mobilya – kerestecilik, lojistik, bilgi teknolojileri, medikal ekipmanlar, finansal hizmetler – danışmanlık, dış ticaret ve diğer hizmetler başta olmak üzere farklı sektörleri temsil eden 21 – 45 yaşları arasında 850 genç girişimci üyesi ile TÜGİAD bugün, 500 bin kişilik bir istihdam gücünü ve yaklaşık 18 Milyar Dolarlık bir ihracat hacmini temsil etmektedir.
G20 Genç Girişimciler İttifakı’nda (G20 GGİ) Türkiye’yi temsil eden TÜGİAD, aynı zamanda ittifakın stratejik planlama ve iş planından sorumlu icra kurulu üyesidir. TÜGİAD, 84 ülkede 200 bin genç girişimciye ulaşmayı hedefleyen MAME’de (Akdeniz – Afrika ve Orta Doğu Genç Girişimciler İletişim Ağı) kurucu üye ve kurumsal yapılanmadan sorumlu icra kurulu üyesidir.
1993 Yılından itibaren Brüksel’de AB nezdinde Daimi Temciliği bulunan TÜGİAD, 45 bin üyesi bulunan Avrupa Genç Girişimciler Konfederasyonu (YES) Başkan Yardımcısıdır.
Türkiye genelinde 115'i bayan olmak üzere 850 üyesi bulunan TÜGİAD yaş ortalaması 35 olan üye profili ile ülkenin önemli bir çoğunluğunu temsil eden dinamik bir işadamı ve sanayici profiline sahiptir.
Yıllık ciroları yaklaşık 50 milyar dolar olan TÜGİAD üyesi genç işadamlarının yatırım ve girişimleri ülke ekonomisinde önemli bir yer tutmaktadır. İnşaat, tekstil, dış ticaret, otomotiv yan sanayi, turizm, gıda, makine, motor ve diğer metal ürünler imalatı sektörleri başta olmak üzere TÜGİAD üyelerinin toplam 60 sektörde ağırlığı hissedilmektedir.
Ortalama yıllık 18 milyar dolar ihracat, 23 milyar dolar ithalat yapan TÜGİAD üyelerinin en çok dış ticaret yaptığı ülkeler ise; Almanya, İtalya, İngiltere, ABD, Fransa, Rusya, İspanya başta olmak üzere Avrupa ülkeleri, komşu ülkeler, Türk Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkeleridir.
TÜGİAD Başkanları
1986 - 1994 Kurucu ve Onursal Başkanımız Sayın Cefi KAMHİ,
1994 - 1998 Sn. Murat BEKDİK
1998 - 1999 Sn. Hamdi AKIN
1999 - 2002 Sn. Muharrem YILMAZ
2002 - 2004 Sn. Hayati KAYA
2004 - 2008 Sn. Murat SARAYLI
2008 - 2010 Sn. Lütfü KÜÇÜK
2010 - 2012 Sn. Murat ÇOSKUNKAN
2012 – 2015 Sn. Ali YÜCELEN
2015 - …..    Sn. Rahmi Çuhacı
Detaylı bilgi için: www.tugiad.org.tr web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder