18 Ağustos 2015 Salı

HPG'liler asker ve polise sokağa çıkma yasağı getirdi & Yüksekova-Şemdinli karayolu HPG denetiminde

HPG'liler asker ve polise sokağa çıkma yasağı getirdi
Muş'un Varto ilçesini kontrolü altına alan HPG gerillaları asker ve polise sokağa çıkma yasağı getirdi. HPG gerillaları karakolu arayarak "can güvenliğiniz için sokağa çıkmayın" dedi. Varto girişinde ise HPG'liler ve takviye gelen T.C. ordusu arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor
HABER MERKEZİ (16.08.2015) - Muş'un Varto ilçesinde dün akşam sıralarında ilçe merkezine giren HPG'liler asker ve polisle girilen çatışmanın ardından Varto'da kontrolü ele geçirdiler. Gece saatlerinde polis ve askerlerin karakollara çekilmesinin ardından ana caddelere hendekler kazılırken giriş çıkışları ise HPG gerillaları denetliyor. Muş ve Hınıs yönünden gelen polis ve asker takviyesi ilçe girişinden uzak bir alanda konumlanırken, Muş yönünden gelen takviye güçlerle şiddetli çatışmalar yaşanmakta. İlçeyi kontrolü altına alan HPG gerillaları, Muş Valiliği tarafından Varto ilçe merkezinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından, Varto İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü telefonla arayarak polis ve askere sokağa çıkma yasağı getirildiği belirtti.Telefonda emniyeti arayan bir HPG gerillası, "Varto'da demokratik özerklik ilan edilmiştir ve tüm sokaklar PKK gerillalarının denetimindedir. Siz polis ve askerlere sokağa çıkmak yasaktır. Kendi can güvenliğiniz için sokağa çıkmayınız. Bundan sonra Varto PKK gerillalarının denetimindedir" dedi.
Varto'da şuan ilçe girişine takviye gelen askerler ile HPG'liler arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, ilçe merkezinde ise asker ve polis karakollardan dışarı çıkamıyor. (18 Ağustos 2015, DİHA)
***
Yüksekova-Şemdinli karayolu HPG denetiminde
Varto'nun HPG'lilerce kontrol altına alınmasının ardından, Yüksekova-Şemdinli karayolunun büyük bölümünü HPG denetimine geçti
HABER MERKEZİ (16.08.2015) - Yüksekova-Şemdinli karayolunun büyük bölümünün HPG'liler tarafından denetim altına alındığı bildirildi. Hakkari'nin Yüksekova ile Şemdinli ilçeleri arasındaki karayolunun, HPG'liler tarafından kontrol altına alındığı bildirildi. Çatışmanın yaşandığı ve bir özel harekat amirinin öldürüldüğü Şemdinli girişinden Yüksekova yönüne doğru yaklaşık 20 kilometrelik yolun birkaç noktasında HPG'lilerin kontrol noktası kurduğu öğrenildi.
Askerler karakolda mahsur kaldı
Yolun 20'nci kilometresinde bulunan Korgan alanındaki köprünün HPG'lilerce havaya uçurulmasıyla beraber, Haruna Geçidi'ndeki karakolun dibine kadar HPG'liler denetim kurmuş oldu. Yol boyunca Haruna, Durak ve Şapata karakollarında mahsur kalan askerlerin, karakoldan dışarı çıkamadığı belirtildi. Yolun kontrol altına alınmasıyla beraber, iki ilçe arasındaki ulaşım kesildi. Söz konusu alanda HPG'lilerin yolda hendekler kazdığı ve alana hakimiyet sağladığı bildirildi. Öte yandan, Şemdinli'de telefon şebekelerinde ve internet erişiminde de sıkıntı olduğu belirtildi. (18 Ağustos 2015, DİHA)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder