20 Mayıs 2015 Çarşamba

ONURLU, DUYARLI ve SORUMLU Siyasiler Kayseri'de Mursi için biraraya geldi.

SİYASİLER MURSİ İÇİN BİRARAYA GELDİLER!..
Saadet Partisi Kayseri İl Başkanlığı tarafından; Başta Demokrat Parti olmak üzere, Siyasi Partilerin Kayseri İl Başkanlıkları davet edilerek, Mısır Mahkemeleri tarafından idama mahkûm edilen Muhammed Mursi konulu bir basın açıklaması düzenlendi. Kayseri Cumhuriyet Meydanında yapılan “Basın Açıklamasına”, DEMOKRAT PARTİ ve BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ İl Başkanlıkları ile 400 civarında Sivil Toplum Kuruluşu ve çok kalabalık bir halk kitlesi katıldı. Kent Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasında, 3 siyasi partinin temsilcileri sırasıyla, MISIR’ da hakkında idam kararı çıkan Muhammed Mursi’yle ilgili görüşlerini dile getirdi 
BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ KAYSERİ İL BAŞKANI YAŞAR BEKİR
İlk olarak, Saadet Partisine bu tür bir etkinlik düzenlediği için teşekkür eden, Büyük Birlik Partisi Kayseri İl Başkanı, Yaşar Bekir Soğman,” Katil Sisi’yi lanetlemek için buradayız. Darbeci mahkemelerin kararlarını protesto etmek için buradayız. Mursi ve mazlumlara sahip çıkmak için buradayız. Geçtiğimiz hafta darbe hukuğu ile alakalı, mısırda ki darbe dosyası müftülüğe gönderildi. Mursi’ye ve Mısır halkına karşı, verilen haksız hukuksuz kararların ve alçakça saldırıları şiddetle kınıyoruz. Ve lanetliyoruz.idam kararları Mısır’daki vahşetin tescilidir. Bu direnişi durduramaz” dedi.
SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI MAHMUT ARIKAN
Programı düzenleyen Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Arıkan da,”Ümmet coğrafyasında uzunca zamandır devam eden zalim diktatörlüklere karşı Müslümanlar büyük bedeller ödeyerek mücadelesine devam ediyorlar. Onlarca yıldır. Özellikle Müslümanların üzerine çullanmış olan bu zalimler müstekbir güçlerin örtülü destekleriyle ayakta kalmaya devam ediyorlar. İnsanların üzerimde her türlü baskı araçları kullanılarak oluşturulan korku duvarları ile iktidarlarını ayakta tutmaya çalışıyorlar. Mısır halkına dönerek ‘İslamı istediniz alın size darbe’ dediler. Suriye’de özgürlük isteyenlere varil bombaları yağdırdılar.Libya’da kardeşlerine sahip çıkanları darbeci generallerle tasfiye ettiler. Irak’ta ‘Alın size ölüm’ dediler” diye konuştu.
DEMOKRAT PARTİ İL BAŞKANI İSMET ÖZBAKKAL
En son olarak konuşan Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal’da katıldığı basın açıklamasında: ”Mısırdaki sorun, günümüz siyaseti açısından çok önemlidir. Hatta vahimdir. Dahası % 50’yi aşan bir oy’la Cumhurbaşkanlığına seçilmiş bir lider yönünden insanlık adına utanç verici bir konudur. Demokratik hukuk devleti olduğu varsayılan bir ülkede yaşıyoruz. Bizde Demokrat Parti (DP) olarak bu darbelerden çok çektik. Türkiye Cumhuriyetinde ilk darba Demokrat Partiye yapılmış ve bu kanlı, insanlık dışı, Cumhuriyet, Hukuk ve Demokrasi düşmanı cunta tarafından Partimizin Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en başarılı Başvekili Adnan MENDERES 27 Mayısçılarca alçakça idam edilmiştir. Aynı durum şimdi Mısır’da yaşanıyor. Bizim buna duyarsız kalmamız mümkün değildir. Ancak hükümetin, bu demokrasi dışı, insanlık ve İslâm dışı kalkışmayı önlemek için daha etkili girişimlerde bulunarak alçakça bir vahşete seyirci kalmamasını arzu ve temenni ederiz.” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder