19 Mart 2015 Perşembe

GÜNÜN HABERİ: Çanakkale zaferi çifte törenle kutlandı. Ahmet Şimşek Koleji’nde Çanakkale 18 Mart Şehitlerini Anma etkinliği ve Çanakkale Zaferi’nin 100. Şeref Yılı kapsamında çifte tören düzenlendi..

Çanakkale zaferi çifte törenle kutlandı.
Ahmet Şimşek Koleji’nde 18 Mart "Çanakkale Şehitlerini Anma" etkinliği ve "Çanakkale Zaferi’nin 100. Şeref Yılı" kapsamında çifte tören düzenlendi. 
Çanakkale etkinliğinin sabah bölümünde Anadolu Lisesi öğrencileri, öğleden sonraki bölümünde ise İlkokul ve Ortaokul öğrencileri sahne aldı. Törenlere veliler de katıldı.
 Programda duygulu anlar yaşandı.
Sunuculuğunu Ömer Kaan Sümer ve İlayda Sümer’in birlikte yaptığı sabah programında, Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Müdürü Bora Esin, Ahmet Şimşek Eğitim Kurumları Kurucusu Ahmet Şimşek, Okul velilerinden Mehmet Dalmış ve Gazeteci Zekeriya Tümer, günün anlam ve önemini anlatan birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Şair ve Yazar Sunay Akın’ın Çanakkale’de hayatını kaybeden Türk ve Anzak askerleri için yazdığı “Kardeş Payı” isimli şiiri slayt gösterisi eşliğinde sunuldu. Daha sonra 9-M sınıfından Zeynep Dilan Altanhan sahneye çıkarak “Çanakkale Bizim” isimli yazısını okudu. Çanakkale Cephesi’nde savaşıp hayatlarını kaybeden 1315 doğumlu şehitler için söylenen türkü ve hikayesinin sunumunun ardından da 9-M sınıfı öğrencisi Mustafa Topçu sahneye çıkarak, Mehmet Akif Ersoy’un ölümsüz eseri “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiiri okudu. Etkinliğin son bölümünde ise, Müzik Öğretmeni Umut Erkin Özlü yönetimindeki orkestra ve okul korosu Çanakkale türkülerini söyledi. Programda duygulu anlar yaşandı.
Öğrenciler ödüllendirildi.
Çanakkale 18 Mart Şehitlerini Anma etkinliği ve Çanakkale Zaferi’nin 100. Şeref Yılı kapsamında düzenlenen etkinliğin öğleden sonraki programında ise, Ahmet Şimşek İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri görev aldı. Sabah programında olduğu gibi Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan etkinlikte, İlkokul ve Ortaokul Müdürü Hasan Delikenli’nin günün anlam ve önemini anlatan konuşmasının ardından, Yozgatlı Kınalı Hasan’ın anasıyla mektuplaşması ve “Hey On beşli, On beşli” türküsünün hikayesi anlatıldı, sonra da okul korosu Çanakkale ezgilerini seslendirdi. Tiyatro ve slayt gösterileriyle devam eden etkinliğin sonunda ise, “İstiklal Marşı Okuma” yarışmasında dereceye giren öğrencilerin performansları sergilendi. İstiklal Marşı Okuma yarışmasında dereceye giren 4-D sınıfından İlkim Erol, 5-A sınıfından Tuana Önkurtuluş ve Alara Talyasu Gökbulut, 5-B sınıfından Ceren Savaş ve 4-B sınıfından Rüya Yıldız’a Ahmet Şimşek Eğitim Kurumları Kurucusu Ahmet Şimşek tarafından Başarı madalyaları ve sertifikaları verildi.




1 yorum: