6 Ocak 2015 Salı

Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi, 2015 MAAŞ KATSAYILARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA‏

Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi
2015 MAAŞ KATSAYILARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA‏
Bazı basın yayın organlarında konfederasyonumuzun 2015 yılı maaşlarına yönelik yaptığı hesaplamanın yanlış olduğuna dair haberler yer almaktadır. Türkiye Kamu-Sen’in yaptığı bu hesaplamada ve tespitlerde hareket noktamız Anadolu Ajansı kaynaklı haberdir.
Sorumlu sendikacılık anlayışımız gereği, devletin resmi ajansı olan Anadolu Ajansı’nın 2 Ocak 2015 tarihinde yaptığı haberlerde yer alan rakamlara dayanarak yaptığımız hesaplarla maaşların eksik hesaplanma ihtimaline dikkat çekerek, uyarı görevimizi yerine getirdik. Maliye Bakanlığı yayınladığı genelgeyle maaş katsayı ve göstergelerinde Türkiye Kamu-Sen’in endişelerini ortadan kaldıracak bir düzenleme yapmış olduğundan sorun çözülmüştür.
Türkiye Kamu-Sen olarak Maliye Bakanlığı'nın genelgesine rağmen Anadolu Ajansı’nın haberinin içeriğindeki katsayı ve göstergelerin uygulanması halinde 0,27’lik enflasyon farkının eksik hesaplanacağını Maliye Bakanlığı’nın bu konuya dair bir düzeltme yapması gerektiğini ifade eden bir basın açıklaması yaptık. Kaldı ki, 14.08.2013 tarihli Resmi Gazetede 1 Ocak - 30 Haziran 2015 dönemini kapsayan katsayı ve göstergeler aylık katsayısı 0,079095; memuriyet taban aylığı göstergesine uygulanacak taban aylık katsayısı 1,23858; iş güçlüğü, iş riski temininde güçlük ve mali sorumluluk zamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak yan ödeme katsayısı ise 0,025081 olarak belirlenmiştir. Aynı toplu sözleşme metninde Maliye Bakanlığı’nın oluşacak enflasyon farkı durumunda katsayı ve göstergeleri yeniden belirleyeceği belirtilmiştir.
Türkiye Kamu-Sen ise, Maliye Bakanlığına sorumluluğunu hatırlatmak ve devletin resmi haber ajansında yer alan katsayı ve göstergelerin düzeltilmesi gerektiğini ifade etmek üzere bir açıklama yayınlamıştır. Maliye Bakanlığı da yayınladığı tebliğ ile toplu sözleşme metninde yer alan söz konusu katsayıları 0,079308; 1,24144 ve 0,025149 olarak düzeltmiştir.
Bu çerçevede, toplu sözleşme metninde yer alan ve 2015 yılının ikinci yarısı için belirlenen katsayıların da Maliye Bakanlığı tarafından düzeltilmesine ihtiyaç vardır.
Kaldı ki, Türkiye Kamu-Sen bugüne kadar memurlarımızın zararına olacak en küçük bir yanlışa imza atmamıştır. Yanlışı yapanlar, memurların enflasyon farkını unutup, 123 liraya "Evet" diyerek kamu görevlilerini ve emeklileri zarara uğratanlardır.  
Maaş katsayı hesabı ile ilgili olarak açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Türkiye Kamu-Sen’in haberi testi kırılmadan işi düzeltme ve Memur-Sen’in imzaladığı satış sözleşmesinden dolayı 730 gününü kaybetmiş memur ve emeklilerimizin yeni bir mağduriyet yaşamaması içindir.
Yaptığımız haberin kaynağı ise, devletin resmi haber ajansı olan, Anadolu Ajansıdır. Kaldı ki, bizim haberimiz yanlış dahi olsa, sürekli hatalar yapılan ülkemizde, yeni bir hata yapılmaması hassasiyeti ile muhataplarımızı uyarmak amacı taşımaktadır. Ancak, memur ve emekliyi satanlar, bu satıştan dolayı yüzleri hiç kızarmayanlar, Türkiye Kamu-Sen, bunların hatalarını telefi etmek için on binlerce üyesiyle Ankara’da ek zam eylemi yaparken, ağızlarından bir defa dahi ek zam talebi çıkmayanlar, Türkiye Kamu-Sen’e saldırarak kendilerini asla aklayamayacaklardır.
Türkiye Kamu-Sen, hatasını kabul etme erdemini de gösterecek kadar dürüst ve şerefli bir sendikadır. Memuru ve emekliyi satanlar ve toplu sözleşme masasında iki yılımızı heba edenlerin ise, tarihi hezimetlerini dahi tarihi başarı diye takdim etmeye çalıştıklarına hem memurlar hem de tarih şahittir.
Bizim yaptığımız, Anadolu Ajansı kaynaklı haber ise, ne memuru ne de emekliyi zarara uğratmış, tam tersine memur ve emeklilerimiz için duyduğumuz kaygı ve sorumluluğun ne kadar yüksek olduğunu göstermiştir. Peki malum konfederasyonun,  toplu sözleşmeye evet diyen yöneticileri rahat uyumakta mıdır? Zaten bin bir zorlukla geçinen, memur ve emekliden çaldıkları 730 günün hesabını nasıl vereceklerini hiç düşünmekte midirler?
Türkiye Kamu-Sen bugüne kadar ortaya koyduğu ciddiyet, kararlılık ve sorumlulukla sendikacılık yapmaya devam edecektir. Siz ise, tarihe memur ve emekliyi satan sendika olarak geçtiniz. Allah sizi ıslah etsin” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder