30 Aralık 2014 Salı

Genel Başkan Hasan KORKMAZCAN; Dört tabana dayalı yeni bir merkez parti "İLKELER VE DEĞERLER PARTİSİ" (İLK PARTİ) adıyla kuruldu...

Dört tabana dayalı yeni bir merkez parti; [kısa adı "İlk Parti" olan] "İLKELER VE DEĞERLER PARTİSİ", Hasan KORKMAZCAN Başkanlığında kuruldu
Seçimlere 7 ay kala birbiri ardına yeni partiler kuruluyor. Ancak şu ana kadar kurulan partilerin siyaset piyasasında rağbet görmediği sonucuna varılarak 27 Aralık 2014 Cumartesi günü merkezde dört tabana dayalı yeni bir parti kuruldu. Partinin adı İLKELER ve DEĞERLER PARTİSİ, logosu ise "BİR"....
Türk Parlamenterler Birliği Onursal Başkanı ve TBMM E.Başkan Vekillerinden Hasan Korkmazcan’ın önderliğinde kurulan partinin Merkez Karar Yürütme Kurulu 62 isimden oluşuyor.   
Son bir ay içinde, İdris Bal Demokratik Gelişim Partisi’ni, Emine Ülker Tarhan Anadolu Partisi’ni, İdris Naim Şahin Millet ve Adalet Partisi’ni ve son olarak da 21 Kasım günü Ahmet Kaya Milli Mücadele Partisi’ni kurdu. Daha önce de Merkez Partisi kurulmuştu. Ne yazık ki bu partilerin hiçbiri siyaset piyasasında rağbet görmedi.
KURULUŞ TARİHİ:
27 ARALIK 2014
27 Aralık 2014 tarihi itibarı ile kurulan İlkeli ve Değerler Partisi dört tabana dayalı bir hareket olarak hayata geçti. Aralarında DP-ANAP-MHP-Altarnatif Parti-Türkiye Partisi-Genç Parti-Büyük Anadolu Partisi’nde siyaset yapmış isimlerin yer aldığı yeni oluşumda sol görüşü ile bilinen akademisyen Prof. Dr.Anıl Çeçen, DSP’den M.Bülent Ecevit de bulunuyor. Merkez Karar şu isimlerden oluşuyor:
MERKEZ KARAR VE YÖNETİM KURULU 
AP ve ANAP’ta aktif görevlerde TBMM E. Başkan Vekillerinden -Türk Parlamenterler Birliği Onursal Başkanı Hasan Korkmazcan, MHP döneminin Ulaştırma Bakanlarından Prof.Dr.Enis Öksüz, MHP Döneminde Türk Dünyası’ndan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapan Prof.Dr. Abdulhaluk Çay, ANAP Döneminin Milli Savunma Bakanlarından Barlas Doğu, Alternatif Parti E.Genel-Samsun E.Milletvekili Süleyman Yağcıoğlu, Türkiye Partisi E.Genel Başkan Yardımcısı-Emekli Vali Abdulkadir Sarı, Büyük Anadolu Hareketi Genel Başkanı Fahrettin Korkmaz, Recep Sanal (Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu E. Uzmanı),  Genç Parti’den Nazım Orhan (Avukat) Tahsili Almanya’da tamamladıktan sonra baba mesleği çiftçiliği Ankara Güdül’de yürüten Fatih Öztürk, Üniversiteyi bitirdikten sonra Ankara Ayaş’ta hayvancılık ve çiftçilikle iştigal eden M. Hafız Ağa Yörük, Dış Ticaretle iştgal eden ve sosyal manadaki çalışmaları ile kamuoyunda önemli yer edinenDr. Ömer Özdoğan kurucular arasında yer alıyor. (29 Aralık 2014-Ulusal Gazete & Ulusal Ajans)
İŞTE İLKELER VE DEĞERLER PARTİSİ'NİN MERKEZ KARAR YÖNETİM KURULU LİSTESİ
Genel Başkan: Hasan Korkmazcan                                
Süleyman Yağcıoğlu                           
Enis Öksüz                                                   
Hüseyin Barlas Doğu                                      
Abdulhaluk Mehmet Çay -                              
Abdulkadir Sarı 
Anıl Çeçen    
Mehmet Akyol                                     
Ömer Özdoğan                                                
Yaşar Can                                                       
İlkay Eker                                                      
Recep Sanal                                  
Nazım Orhan                                       
Bedri Tapan vardı                                           
Gökhan Eşeli                                                                                                                      
Reyhan Erbilgin                                                                                                                 
Dilek Paksoy                                                                                                                       
Bayram Kocaman                                                                                         
Faik Çaltılı                                                                                                                           
Ilgın Aşık          
Hüseyin Dinç
Necmi Arkan
Emin Kerimoğlu                                                                             
Mualla Korkmaz                                                                            
Saadettin Duman                                              
Fatih Öztürk                                                             
Türker Demir                                                               
Bülent Ecevit Parlar                                                                      
Ali Külebi                                                                                          
Fahrettin Korkmaz                                                    
Hüseyin Güç                                    
Tülin Erkan                                                                                     
Neşe Erbağı                                                                
Davut Kaya                                                                  
Abdullah Şenol
Rıfat Uğrar
Ayşe Neslihan Ateş
Tülin Daloğlu
Fırat İzgür görün
Hakan Hamdi Çelik
Burak Akçakanat
Cemal Karayomruk
Tekin Türker
Reha Kurtuluş
Hasan Ateş
Mustafa Hafızağa Yörük
İlker Bircan
Ali Nazım Beşikçi
Salih Şahin
Yüksel Vardar
Ercan Erkan
Evren Yücel
Ebru Akdulun
Turhan Uyanık
Volkan Özbay
Turabi Aşıcı
Zümrüt Yağcıoğlu
Mehmet Süha Bilgin
Hatice Gündüz
Emine Arıtan
Ünal Kahveci
***
ANKARA DEMOKRASİ VE MİLLİ İRADENİN BAŞKENTİDİR
26-09-2014
Demokratik Değerler Hareketi Başkanı -Türk Parlamenterler Birliği Onursal Başkanı ve Başkent Ankara Meclisi Kurucular Kurulu Başkanı Hasan Korkmazcan yaptığı açıklamada " Ankara Kurtuluş Savaşı Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün karargahıdır" dedi
Demokratik Değerler Hareketi Başkanı -Türk Parlamenterler Birliği Onursal Başkanı ve Başkent Ankara Meclisi Kurucular Kurulu Başkanı Hasan Korkmazcan yaptığı açıklamada ‘ Ankara Kurtuluş Savaşı Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün karargahıdır.
Ankara milli iradenin kalbi olan TBMM'nin kurulduğu dünya sahnesidir.Ankara Türk Milletinin bağımsızlık bilinç ve kararlılığının merkezidir. Ankara başkentimizdir, Türkiye Cumhuriyetinin başkentidir ve başkenti olarak kalmaya devam edecektir.’ dedi.
Bir grup aydın ve Anadolu insanının bir araya gelmesi ile çalışmalarına başlayan “  Demokratik Değerler Hareketi “ nin öncü ismi konumundaki Hasan Korkmazcan ile hareketin ne yapmak istediğini ve ne gibi faaliyetler yapacağı üzerinde durduk. Soru ve cevap niteliğindeki görüşmemiz şu şekilde   oluştu:
Soru: Demokratik Değerler Hareketi neleri amaçlıyor?.
H.K: Türkiye Cumhuriyeti; milli, demokratik, laik ve sosyalbir hukuk devletidir. Devlet nitelikleri, aynı zamanda, demokratik toplumların bağlı olduğu değerler sistemidir.
Günümüzde her türlü ilke, değer hükmü, hukuk kuralı ve milli organizasyonu etkisiz ve geçersiz kılmaya çalışan küresel projeler yürütülmektedir. Bu projelerin hedefi, kadim milletleri, milli devletleri ve insanlık barışını yıkarak sapkın bir hegemonya kurmaktır.
Biz demokratik değerleri yeniden gündemin ilk sırasına taşımak istiyoruz. Demokrasinin değerleri güçlenmedikçe milli birlik ve bütünlüğün, hukuka bağlı devlet yönetiminin sürdürülebilmesi, huzur ve refahın sağlanması mümkün değildir.
Temel insan hak ve özgürlükleri, insanlığın tarihi tüm birikimleri, ahlak ve fazilet ilkeleri demokrasinin dayandığı değerlerdir.
İnsan onurunu en üst değer olarak gözetmeyen hiçbir yönetim meşru olamaz.
Demokrasi, değerlere bağlı bilinç, kurum, kural ve yönetimler hayata geçirilebiliyorsa fazilet rejimidir.
Biz, Türk Milletinin binlerce yıllık devlet, 138 yıllık demokrasi birikimiyle demokratik değerleri yeniden bütünleştirmek istiyoruz.
Soru: Demokratik Değerler Hareketinin ''Ankara'dan doğan güneş, tüm Anadolu'yu aydınlatacaktır.'' Sloganı neden seçildi?
H.K: Ankara sadece bir şehir adı değildir. Ankara bütün dünyada özel anlamı ve ruhu olan bir bilinçtir. Başkent Ankara Meclisi çevresinde toplanılmasını sağlayan da bu özel bilinçtir.
Ankara Kurtuluş Savaşı Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün karargâhıdır.
Ankara milli iradenin kalbi olan TBMM'nin kurulduğu dünya sahnesidir.
Ankara Türk Milletinin bağımsızlık bilinç ve kararlılığının merkezidir.
Ankara başkentimizdir ve Türkiye Cumhuriyetinin başkentidir ve başkenti olarak kalmaya devam edecektir.
Ankara Hacı Bayram Veli ve Akşemsettin öğretisiyle Birinci İstanbul, beşyüzyıl sonra da muzaffer ordumuzun işgalcileri kovmasıyla İkinci İstanbul Fethini gerçekleştiren kahramanlık destanının yazarıdır.
Ankara tarihte Ahi Cumhuriyeti ve TC olarak iki Türk Cumhuriyetinin kuruluşuna ev sahipliği yapmış biricik şehirdir.
Ankara kadim Türk medeniyetinin bütün birikimlerini yaşatan Seymenlik, Ahilik ve kahramanlık ocağıdır.
Ankara Türk milletinin uğruna her fedakarlığı göze aldığı insan onuru, insanlık değerleri ve ahlak ilkelerinin somutlaştırıldığı bir fazilet tarihidir.
20. yüzyılda Türkiye iki defa emperyalist saldırıları püskürtmüş ve tarihe iki destan yazmıştır. İlki dünya savaşında Çanakkale ikincisi  Kurtuluş savaşında İstiklal Marşı.
Çanakkale Destanını yazan Mehmet Akif , İstiklal Marşını ebedi milli marşımız olarak savaş bulutları gölgesindeki Ankara' da kaleme almıştır.
Her karanlık ve alacakaranlık dönemde Ankara bütün dünya mazlumlarına umut ışığı olmuştur. Bugün de Ankara ruhu ve bilinci yeniden parlamaya aday olmak zorundadır.
H.K: Türkiye Cumhuriyeti; milli, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Devlet nitelikleri, aynı zamanda, demokratik toplumların bağlı olduğu değerler sistemidir.
Günümüzde her türlü ilke, değer hükmü, hukuk kuralı ve milli organizasyonu etkisiz ve geçersiz kılmaya çalışan küresel projeler yürütülmektedir. Bu projelerin hedefi, kadim milletleri, milli devletleri ve insanlık barışını yıkarak sapkın bir hegemonya kurmaktır.
Biz demokratik değerleri yeniden gündemin ilk sırasına taşımak istiyoruz. Demokrasinin değerleri güçlenmedikçe milli birlik ve bütünlüğün, hukuka bağlı devlet yönetiminin sürdürülebilmesi, huzur ve refahın sağlanması mümkün değildir.
Temel insan hak ve özgürlükleri, insanlığın tarihi tüm birikimleri, ahlak ve fazilet ilkeleri demokrasinin dayandığı değerlerdir.
İnsan onurunu en üst değer olarak gözetmeyen hiçbir yönetim meşru olamaz.
Demokrasi, değerlere bağlı bilinç, kurum, kural ve yönetimler hayata geçirilebiliyorsa fazilet rejimidir.
Biz, Türk Milletinin binlerce yıllık devlet, 138 yıllık demokrasi birikimiyle demokratik değerleri yeniden bütünleştirmek istiyoruz.
Soru: Demokratik Değerler Hareketinin ''Ankara'dan doğan güneş, tüm Anadolu'yu aydınlatacaktır.'' Sloganı neden seçildi?
H.K: Ankara sadece bir şehir adı değildir. Ankara bütün dünyada özel anlamı ve ruhu olan bir bilinçtir.Başkent Ankara Meclisi çevresinde toplanılmasını sağlayan da bu özel bilinçtir.
Ankara Kurtuluş Savaşı Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün karargahıdır.
Ankara milli iradenin kalbi olan TBMM'nin kurulduğu dünya sahnesidir.
Ankara Türk Milletinin bağımsızlık bilinç ve kararlılığının merkezidir.
Ankara başkentimizdir ve Türkiye Cumhuriyetinin başkentidir ve başkenti olarak kalmaya devam edecektir.
Ankara Hacı Bayram Veli ve Akşemsettin öğretisiyle Birinci İstanbul, beşyüzyıl sonra da muzaffer ordumuzun işgalcileri kovmasıyla İkinci İstanbul Fethini gerçekleştiren kahramanlık destanının yazarıdır.
Ankara tarihte Ahi Cumhuriyeti ve TC olarak iki Türk Cumhuriyetinin kuruluşuna ev sahipliği yapmış biricik şehirdir.
Ankara kadim Türk medeniyetinin bütün birikimlerini yaşatan Seymenlik, Ahilik ve kahramanlık ocağıdır.
Ankara Türk milletinin uğruna her fedakarlığı göze aldığı insan onuru, insanlık değerleri ve ahlak ilkelerinin somutlaştırıldığı bir fazilet tarihidir.
20. yüzyılda Türkiye iki defa emperyalist saldırıları püskürtmüş ve tarihe iki destan yazmıştır. İlki dünya savaşında Çanakkale ikincisi  Kurtuluş savaşında İstiklal Marşı.
Çanakkale Destanını yazan Mehmet Akif , İstiklal Marşını ebedi milli marşımız olarak savaş bulutları gölgesindeki Ankara' da kaleme almıştır.
Her karanlık ve alacakaranlık dönemde Ankara bütün dünya mazlumlarına umut ışığı olmuştur. Bugün de Ankara ruhu ve bilinci yeniden parlamaya aday olmak zorundadır.
H.K: Türkiye Cumhuriyeti; milli, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Devlet nitelikleri, aynı zamanda, demokratik toplumların bağlı olduğu değerler sistemidir.
Günümüzde her türlü ilke, değer hükmü, hukuk kuralı ve milli organizasyonu etkisiz ve geçersiz kılmaya çalışan küresel projeler yürütülmektedir. Bu projelerin hedefi, kadim milletleri, milli devletleri ve insanlık barışını yıkarak sapkın bir hegemonya kurmaktır.
Biz demokratik değerleri yeniden gündemin ilk sırasına taşımak istiyoruz. Demokrasinin değerleri güçlenmedikçe milli birlik ve bütünlüğün, hukuka bağlı devlet yönetiminin sürdürülebilmesi, huzur ve refahın sağlanması mümkün değildir.
Temel insan hak ve özgürlükleri, insanlığın tarihi tüm birikimleri, ahlak ve fazilet ilkeleri demokrasinin dayandığı değerlerdir.
İnsan onurunu en üst değer olarak gözetmeyen hiçbir yönetim meşru olamaz.
Demokrasi, değerlere bağlı bilinç, kurum, kural ve yönetimler hayata geçirilebiliyorsa fazilet rejimidir.
Biz, Türk Milletinin binlerce yıllık devlet, 138 yıllık demokrasi birikimiyle demokratik değerleri yeniden bütünleştirmek istiyoruz.
Soru: Demokratik Değerler Hareketinin ''Ankara'dan doğan güneş, tüm Anadolu'yu aydınlatacaktır.'' Sloganı neden seçildi?
H.K: Ankara sadece bir şehir adı değildir. Ankara bütün dünyada özel anlamı ve ruhu olan bir bilinçtir. Başkent Ankara Meclisi çevresinde toplanılmasını sağlayan da bu özel bilinçtir.
Ankara Kurtuluş Savaşı Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün karargahıdır.
Ankara milli iradenin kalbi olan TBMM'nin kurulduğu dünya sahnesidir.
Ankara Türk Milletinin bağımsızlık bilinç ve kararlılığının merkezidir.
Ankara başkentimizdir ve Türkiye Cumhuriyetinin başkentidir ve başkenti olarak kalmaya devam edecektir.
Ankara Hacı Bayram Veli ve Akşemsettin öğretisiyle Birinci İstanbul, beşyüzyıl sonra da muzaffer ordumuzun işgalcileri kovmasıyla İkinci İstanbul Fethini gerçekleştiren kahramanlık destanının yazarıdır.
Ankara tarihte Ahi Cumhuriyeti ve TC olarak iki Türk Cumhuriyetinin kuruluşuna ev sahipliği yapmış biricik şehirdir.
Ankara kadim Türk medeniyetinin bütün birikimlerini yaşatan Seymenlik, Ahilik ve kahramanlık ocağıdır.
Ankara Türk milletinin uğruna her fedakarlığı göze aldığı insan onuru, insanlık değerleri ve ahlak ilkelerinin somutlaştırıldığı bir fazilet tarihidir.
20. yüzyılda Türkiye iki defa emperyalist saldırıları püskürtmüş ve tarihe iki destan yazmıştır. İlki dünya savaşında Çanakkale ikincisi  Kurtuluş savaşında İstiklal Marşı.
Çanakkale Destanını yazan Mehmet Akif , İstiklal Marşını ebedi milli marşımız olarak savaş bulutları gölgesindeki Ankara' da kaleme almıştır.
Her karanlık ve alacakaranlık dönemde Ankara bütün dünya mazlumlarına umut ışığı olmuştur. Bugün de Ankara ruhu ve bilinci yeniden parlamaya aday olmak zorundadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder