20 Kasım 2014 Perşembe

DÜN: Emine Ülker Tarhan'ın partisindeki isimler dikkat çekti!, BU GÜN: Emine Ülker Tarhan'ın partisi kapatılacak mı?

Emine Ülker Tarhan'ın partisindeki isimler dikkat çekti!, Bu gün de parti hakkında suç duyurusunda bulunuldu!...
Cumartesi, 15 Kasım 2014 08:14
CHP’den istifa eden Emine Ülker Tarhan, Anadolu Partisi’nin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na verdi. Bir süre önce CHP’den istifa eden Emine Ülker Tarhan yeni parti kurdu. Dün yeni partisinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığına veren Tarhan, partisinin ismini Anadolu Partisi olarak açıkladı. Tarhan açıklamasında, “Mutluyuz, umutluyuz. Ülkemizde bir umutsuzluk hakim. Bu umutsuzluğun aşılması gerekiyor. Umudun da Anadolu’da olduğuna inanıyorum. Bu yüzden Anadolu Partisi’ni kurduk” dedi.
‘ANADOLU DİRENİŞİN SİMGESİ’
Anadolu’nun, bir milletin doğuş ve varoluş hikayesi olduğunu kaydeden Tarhan, “Anadolu, kültürlerin kaynaştığı ebedi yurdumuz. Anadolu, zulme, işgale karşı direnişin kalesi. Biz odağına insanı koyduk. Türkiye’yi ayağa kaldırmak amacındayız” ifadelerini kullandı. Tarhan Anadolu Partisi’ne CHP’den ya da başka partilerden katılımların olup olmayacağı yönündeki bir soruya da, “Başka partilerle ilgili yorum yapmak istemiyorum. Türkiye’nin her yerinden her kesimden insan olağanüstü ilgi gösteriyor” cevabını verdi.
ANAP VE DYP AĞIRLIĞI
Emine Ülker Tarhan, Anadolu Partisi'ni kurdu. Tarhan, 43 kişilik kurucular kurulu listesini, parti tüzüğüyle birlikte İçişleri Bakanlığı'na sundu. Partinin kurucular listesinde Yunus Yunusoğlu, Kasım Gündüz, Sedat Demirer, Mehmet Şerif Avcı ve Hüseyin Yıldız gibi isimler basına yansıdı. Yine Gülgün Beşerler ve Yıldırım Ulupınar'ın da partiye katılacağı belirtildi. Emekli Amiral Türker Ertürk ve Maltepe eski Belediye Başkanı Mustafa Zengin de partide yer alacak. Kurucular listesinde merkez sağ siyasetten isimler ve İzmirli ağırlığı ise dikkat çekti. Yunus Yunusoğlu eski ANAP'lı. Sedat Demirer, eski ANAP İzmir İl Başkanı. Daha sonra MHP'ye katıldı ve 2011 genel seçimlerinde İzmir milletvekili aday adayı oldu.
Partiye katılacağı belirtilen Gülgün Beşerler eski ANAP Genel Başkan Yardımcısı. Beşerler, 2009'daki yerel seçimlerde ANAP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştu.
Partiye katılacağı iddia edilen Yıldırım Ulupınar ise eski DYP İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi ve yeni AKP'li. 2009 yerel seçimlerinde AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Ulupınar'ın ismi Haziran ayında AKP İzmir İl Başkanlığı için geçmiş, bu iddialara karşı yerel basına "Hazır değilim. AKP'ye hizmet için geldim" açıklamalarında bulunmuştu.
İşte isim isim Anadolu Partisi Kurucular Kurulu listesi;
***
EMİNE ÜLKER TARHAN    TÜRKER ERTÜRK    YUNUS YUNUSOĞLU       
MUSTAFA ZENGİN             ÖNDER NALINCI     MUAMMER USTA
NAMIK AKAY                     HASAN FEHMİ YAVUZALP           KAZIM YILMAZ
UĞRAŞ GÖK                        AHMET MÜMTAZ İDİL                   KANAT AYAZ
BANU TURGUT                    ALİ TURABİ ARTUÇ                        KASIM GÜNDÜZ
FERAH ALTUNTAŞ SANCI            HÜSEYİN YILDIZ                 MURAT DEMİRHAN
MEHMET ZAFER BAKIRSOY        MEHMET ŞERİF AVCI         SEDAT DEMİRER
MERYEM BIÇKICI               NAZAN ŞENOLSUN                       MEHMET ZEKİ ORHAN
FUNDA TUNCEL                 GÜLÖREN CANGAL                       DİCLE EROĞUL
NEDİM ÇEKMEN                 EMRAH AKKURT                            HACER KÖK
FÜSUN GÖNÜL                   AYLİN ÖZTAN                                 İREM GEYLANİ
SİBEL ALEMDAROĞLU      MELTEM ÜNAL ERZEN                  ÖZCAN ÇAM
PINAR AKGÜL DOĞUSOY ONUR KİREÇTEPE              AVNİ KİTAPÇI
ENGİN GÜRÇAY                  MEHMET ZEKİ ORHAN                  FUNDA TUNCEL
GÜLÖREN CANGAL           DİCLE EROĞUL                               NEDİM ÇEKMEN
EMRAH AKKURT                BARIŞ ÖZKAN                                 SAMİ AĞCA
KEREM YILDIRIM               NAFİZ ŞAHİN           ALİ ÇİL          Şenol Çarık
***

Emine Ülker Tarhan'ın partisi kapatılacak mı?

Emine Ülker Tarhan'ın yeni kurduğu Anadolu Partisi kapatılacak mı? Partinin adının Siyasi Partiler Yasası'na aykırı olduğu iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunuldu.
17. Dönem İstanbul Milletvekili Yılmaz Hastürk, Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan tarafından kurulan Anadolu Partisi’nin ismine itiraz ederek, “Anadolu Partisi’nin ismi Anadolu Partisi olarak geçemez. Bu 96. Maddeye (SPY) aykırıdır, acilen ilgili merciler bu partinin isminin 96. Maddeye aykırı olduğunu belirterek gerekli işlemi yapmaları gerekir” uyarısını yaptı.
DENİZ BAYKAL, EMİNE ÜLKER TARHAN'IN PARTİSİ HAKKINDA KONUŞTU
Hastürk, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına iki ayrı başvuruda bulundu. Başvuruları hakkında ANKA’ya açıklamalarda bulunan Hastürk, şöyle dedi:
“Siyasi Partiler Yasası’nın amir hükümlerinin çok önemli bazı maddeleri yerine getirilmiyor. 42. Maddeyle ilgili birtakım görevlendirmeler olmasına rağmen bu görevlendirmelerin hepsinin yerine getirilmediğini düşünüyorum. Hiç ummadığınız partiler YSK tarafından seçime iştirak hakkı kazanmış partiler olarak değerlendiriliyor. Siyasi Partiler Yasası’nın 10. Maddesi gereğince ilçe seçim kurulları partilerin mevcut üyelerini kaydettikleri defterleri 6 ayda bir denetlerler. Bunlarla ilgili değerlendirmeler yaparlar. Genel Merkezi binası dahi olmayan, yeterli sayıda üyesi olmayan partiler büyük kongrelerini yapmış gibi değerlendirilerek seçime iştirak edecek partiler olarak belirlendiler.
Hem Yüksek Seçim Kurulu’nun hem Cumhuriyet Başsavcılığının seçime iştirak edecek partileri seçerken daha belgelere dayalı ve denetimleri altında bir değerlendirme yapmalarının Siyasi Partiler Yasası’nın işlerliği açısından önemli olduğunu düşünüyorum.”
ANADOLU PARTİSİ’Nİ UYARDI
Siyasi Partiler Yasası’nın 96. Maddesine işaret eden ve Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan tarafından kurulan Anadolu Partisi’nin ismine itiraz eden Hastürk şöyle dedi:
“Siyasi Partiler Yasası’nın 96. Maddesi…Bu 1992’de değiştirildi. Yeni haliyle şu; komünist, anarşist, faşist, teokratik, rasyonalist sosyalist, din, dil, ırk, mezhep ve bölge adlarıyla veya aynı anlama gelen adlarda siyasi partiler kuramaz veya parti adında bu kelimeler kullanılamaz. Birkaç gün evvel bir parti kuruldu, Anadolu Partisi. Anadolu Partisi’nin ismi Anadolu Partisi olarak geçemez. Bu 96. Maddeye aykırıdır, acilen ilgili merciler bu partinin isminin 96. Maddeye aykırı olduğunu belirterek gerekli işlemi yapmaları gerekir.”
“10-15 PARTİ SEÇİME GİREMEZ”
Hastürk, 10-15 partinin seçime giremeyeceğini de iddia etti. Genel merkezi olmayan partiler olduğunu ifade eden Hastürk, “Doğru Yol Partisi’nin daha evvel Cumhuriyet Başsavcılığına Bilgi Edinme Yasasına müracaatta bulundum. Benim müracaatıma verdikleri cevapta Doğru Yol Partisi’nin öyle bir genel merkezi olmadığı görüldü. Aynı partinin Demokrat Partiyle benzer ikisi de at figürlü amblemleri vardı, itiraz ettim” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder