9 Ekim 2014 Perşembe

HABER & MAKALE; ABD’NİN MAYMUNCUĞU: IŞİD!., BANU AVAR

ABD’NİN MAYMUNCUĞU: IŞİD!..,
BANU AVAR
İslam’ı canilikle tanımlamak, Sünni –Şii savaşı çıkarmak  için  yazılan    senaryonun aktörü: IŞİD!
Kukla Kürt devleti kurmak için Suriye’deki Kürtleri Türkiye’nin güneydoğusuna doldurma aracı: IŞİD!
Musul - Hayfa  ‘petrol koridoru’ (petrol için güvenli bölge) oluşturmak için: IŞİD!
Savaş sanayiini zengin edecek formülün adı: IŞİD!
ABD  ve dünya kamuoyunu Esad’ın devrilmesine ikna için: IŞİD!
IŞİD yıllardır değişik isimlerle sahnede. Bir İhvan oluyor adı, bir  Taliban, veya Nusra, ÖSO..
Çok maskeli bir  Amerikan ‘örtülü operasyon’ timi.. İçinde Türkiye dahil her devletten terörist var..
Biden, Türkiye ve Körfez ülkelerine çok maskeli terör yapılarını destekleme ve Esad’ı devirme görevini veren merkezin adamı.  Harvard’daki konuşmasında,  ‘müttefiklerinin’ ABD’nin en büyük ‘derdi’ olduğunu söylüyor: “Müttefiklerimiz Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudiler, Esad’ı devirmek için Sünni-Şii savaşı başlattılar, önlerine gelen terör örgütlerini,  yüzlerce milyon dolar ve on binlerce ton silahla donattılar! Müttefiklerimizi durduramadık..”
Yılların katilleri birden ‘melek’ kostümüyle sahnede..
ABD kendi hazırladığı örtülü operasyonun yükünü bölgedeki müttefiklerine yıkıveriyor... Biden konuşmasının bir yerinde  bunu gerekçelendiriyor: “ Amerika bir kez daha Ortadoğu’da Müslüman bir devlete savaş açmamalı… Sünni teröristlerle  sünniler savaşmalı…”   Birkaç yıl önce ‘eldiven’ kullanmanın gerekliliğinden sözetmişti..
Pentagon’un  düşünce  kuruluşu Stratfor’un başkanı Friedman  da 2011’deki röportajında “Türkiye bölgede elini kirletmek zorunda!”  demişti..
3 yıl sonra o noktada..   Çetebaşı suçu, maşalarına  atıp, ‘arabulucu’ katına yükselmeyi planlıyor.. Dünya kamuoyu önünde kendini ‘ak’layıveriyor..
Biden açıklamalarına ‘bozulan’ ‘dost ve müttefik ülke’ cumhurbaşkanıyla dalga geçmeyi de ihmal etmiyor. ‘Hayranım sana’ diye mesaj yolluyor, özür diliyor, ‘ama sözlerimi geri almam’ diye ekliyor.
Egemenliğini emperyal ülkelere peşkeş çeken iktidarlar, onun bunun oyuncağı olur, burunlarını pislikten kurtaramazlar.. Bizimkiler 70 yıldır  batının deli gömleğinde kıvranıp,  milleti inletiyor..
Hedef  ülke Türkiye’dir, Suriye’dir, İran’dır, Rusya’dır, Çin’dir ve Orta Asya’nın paha biçilmez, petrol uranyum, doğal gaz, elmas rezervleridir..
Tepetaklak aşağı inen batı, bu zenginliklere kısa zaman içinde el koyamazsa  mahvolacaktır.
Bunun için tüm bölgeyi uzun süreli kaosta tutmak ve tüm bölge ülkelerini birbiriyle savaştırmak hem maddi hem stratejik kazanım sağlayacaktır.
Kukla Kürt devletinin kurulması için Suriye Kürtleri Türkiye sınırlarından içeri sokulacak ve Türkiye’nin nüfus yapısı bozulacaktır.  Bu kısmen gerçekleşti..Türkiye’nin güney doğusu önce ‘tampon bölge’ sonra Kürdistan olacaktır. Plan budur. 
Suriye’nin Türkiye sınırında ‘uçuşa yasaklı’  boş bir bölge oluşturulacak, Musul Hayfa petrol hattı hayali gerçek olacaktır..  Ayn el Arap ya da Kobani falan kalmayacaktır..
Oyun Türkiye’nin güneydoğusuna sınırları belirsiz bir Kürdistan kurmaktır. 
Ve o bölgede yaşayanlar   bu oyun tutarsa bugüne kadar hiç görmedikleri oranda bir kan denizinde kalacaklardır. 
Malum emperyalizm toprağın üstündekilerle değil altındakilerle uğraşır!
09 Ekim 2014
***
Doğruya can dayanmaz; ama kafalarında beyin yerine işkembe taşıyanların ki hariç...
Selam ve sevgiler...
Serendip Altındal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder